Епидемиолошка ситуација на подручју општине Соколац је и даље у погоршању. Свакодневно имамо пораст броја новозаражених. У односу на број тестираних позитивних случајева је од 50 до 90% налаза. Тренутно у Ковид амбуланти Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац 70 регистрованих активних пацијената прима терапију, док су 62 пацијента под здравственим надзором.

Све више је пацијената са тежом клиничком сликом, захтијевају хоспитално лијечење, болнице у региону су пребукиране тако да се прибојавамо уколико изостане солидарност, одговорност и уколико се не буду поштовале епидемиолошке мјере да ће број новозаражених премашити расположиве капацитете како на примарном тако и секундарном нивоу здравствене заштите.

Самим тим ће се морати размотрити и пооштравање досадашњих донијетих мјера.

Због погоршане епидемиолошке ситуације како у Републици Српској тако и на подручју наше општине апелујемо на становништво да се придржава свих досадашњих препоручених хигијенско-епидемиолошких мјера како небисмо дошли у ситуацију да затварамо школе, вртиће и угоститељске објекте те у потпуности обуставимо сва масовнија окупљања.

Биљежи се повећан прилив пацијената у Дом здравља, одређен број здравствених радника је у изолацији, рад је отежан те стога молимо становништво које има знакове АРИ и температуре да се телефонски најављује на преглед у ТПМ како би се обезбједио безбједан улазак у просторије дома здравља у складу са прописаним процедурама.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица