Презентација Анализе енергетске ефикасности реализована је у просторијама Градске управе Источно Сарајево у оквиру пројекта “Сачувајмо енергију ЗАЈЕДНО”, који је подржан кроз Програм Развојне Сарадње Републике Чешке.

Презентацији је присуствовало 20 учесника које су чинили директори основних, средњих школа и представници локалних заједница са територије града Источно Сарајево.

Циљ презентације Анализе је представљање резултата спроведеног анкетирања о стању енергетске ефикасности у основним и средњим школама са подручја града Источно Сарајево.

Током презентације учесницима су представљени анализирани подаци достављени од стране девет основних и четири средње школе, а који се односе на стање грађевинских објеката, те потрошњу електричне и топлотне енергије.

На крају догађаја представљене су препоруке и наредни кораци за побољшање енергетске ефикасности за сваку појединачну школу.

Сврха пројекта је увођење одрживог система употребе обновљивих извора енергије кроз успостављање соларних система/електрана и реализацију кампање подизања свијести у четири средњошколска центра са подручја града Источно Сарајево, односно СШЦ „Источна Илиџа“, СШ „28. јуни“ Источно Ново Сарајево, СШЦ „Свети Василије Острошки“ Соколац и СШЦ „Пале“ Пале.

Пројекат имплементира Градска развојна агенција Источно Сарајево.