Фото: СРНА

У соколачкој Установи за предшколско васпитање и образовање вирус корона потврђен је код васпитачице млађе вртићке групе, у којој је наставни процес обустављен на петнаест дана, потврдила је за „Инфо радио“ вршилац дужности директора ове установе Споменка Маловић.

Маловићева је подсјетила да је у обданишту прошлог четвртка вршено масовно тестирање дјеце и запослених, када је била позитивна на овај вирус васпитачица средње вртићке групе.

– Након тестирања свих радника у вртићу и тридесет дјеце средње вртићке групе, вирус корона је потврђен код троје малишана, док су сви запослени били негативни. Накнадно су се јавили симптоми код још једне васпитачице из млађе вртићке групе, која је била негативна на тесту, али сада је позитивна. Та група је превентивно искључена на петнаест дана. Овог пута неће бити организовано масовно тестирање, те је неопходно дјецу пратити и само у случају појаве неких симптома код малишана из те групе, да се јаве педијатру или породичном љекару у Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“, како би било извршено тестирање – нагласила је директорица Маловић.

Она је додала да се у обданишту поштују све превентивне епидемиолошке мјере, а да изолација ове групе дјеце траје од 05. октобра, односно од оног дана када је вирус корона потврђен код васпитачице.