На путевима у Републици Српској и ФБиХ јутрос се вози по влажним коловозима, а магла смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове па се возачима савјетује да буду опрезни, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На путевима на којима се изводе санациони радови, привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштивање обавезно.

За сутра је планирана потпуна обустава саобраћаја на дионици пута од Шипова ка Купресу /Ново Село/. Обустава ће бити на снази због минирања стијенског материјала од 10.00 до 16.00 часова.

Радови се изводе на магистралним путним правцима Драксенић-Врбашка у дужини 27,3 километра и Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском у дужини од 16,5 километара, затим на дионицама Брчко-Бијељина, на дијелу који пролази поред ријеке Саве, у рејону Гредица и Сандића, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Црквина-Модрича, Шешлије-Јоховац, Котор Варош-Ободник, Устипрача-Међеђа, те у тунелима Каловита брда /Љубогошта-Пале/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Угар /Црна Ријека-Угар/.

На регионалним путевима ради се на правцима Добро Поље-Јажићи-Грајсољци, Тедин Хан-граница са ФБиХ, Језеро-Шипово гдје се повремено обуставља саобраћај, док је због клизишта обустављен на путу Мраковица-Градишка, а једном траком се пролази на дионици Укрина-Горња Вијака.

Путним правцима којима се креће превоз вангабаритног терета возачима се савјетује да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На подручју Бањалуке данас се због радова на дионици Сарачица-Чокорска Поља саобраћај се обуставља од 8.30 до 13.00 часова.

Када је ријеч о ФБиХ, радови се изводе на ауто-путу на дијелу Сарајево сјевер-Подлугови. Саобраћај се одвија двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Ради се и даље у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија због чега се у вечерњим часовима обуставља саобраћај и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Коњиц-Јабланица /у тунелу Црнаја/, Доњи Вакуф-Јајце /Скела/, Немила-Жепче /Доња Голубиња/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/, Столац-Хутово /у мјесту Церовица/ и Грачаница-Срнице Доње.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.