Уколико сумњате да вас мушкарац вара обратите пажњу на неколико ствари у његовом понашању које вам могу помоћи да откријете истину.

Изузетно је шармантан

Чини све да се добро забавите, може потрошити мало богатство да би вас импресионирао и пажљиво бира ријечи и поступке. Ако вам се чини да је његово понашање осмишљено до најситнијих детаља, можда имате пред собом манипулативну особу која заправо нема емпатије и која не би оклијевала да вас повреди из свог личног задовољства.

Скрива свој мобилни телефон

Када сте заједно, увијек свој мобилни телефон држи у џепу или торби. Чак га носи са собом у купатило и можда сте га ухватили како шаље поруке или разговара телефоном чим се неко вријеме одвојите од њега.

Даје вам нејасна објашњења

Када се не јави на телефонски позив, он се може извинити фразом попут „Заборавио сам да укључим звук“ или „Био сам напољу са пријатељима“ избјегавајуц́и да октрије више детаља.

Даје вам више објашњења него што сте тражили

Он може, с друге стране, у покушају да прикрије нешто сумњиво, покушати детаљно да опише излазак са пријатељима како би вас увјерио да нема разлога за бригу.

Често је контрадикторан

У посљедњи час може отказати ваш састанак или, ако није добар лажов, може заборавити и рец́и вам, на пример да је недјељу увече отишао на пиће „са старим другарима из разреда“ док вам је претходно рекао да је цијели дан провео код куц́е.

Подразумијева да моногамија није природна ствар

Чак и ако вас није питао за отворену везу, можда је признао да у прошлости није био вјеран својим партнеркама или је покушавао да моногамију објасни као нешто што је против људске природе.

Гледа друге док је са вама

Његово око, како кажу, „шара“ или флертујте са другим женама испред вас, јасно.

Пун је бијеса због претходних веза

Ако није успео да превазиђе негативне емоције из прошлих искустава, можда ц́е осјец́ати да је слободан да се освети за оно што га је повриједило – уз ризик да ц́ете, на крају, то ви платити.