Сарајлија Амир Кујовић (37), оптужен да је изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинули супружници Хршум, Данијела (42) и Дарио (50), показује потпуну незаинтересованост за суђење које се против њега води у Окружном суду у Источном Сарајеву, па је тако данас био на граници тога да заспи, а притом је и два пута упозораван да стави маску.

Потврдили су то за „Независне новине“ чланови ожалошћених породица, који истичу да је бахатост оптуженог возача прешла све границе.

Потпуно се безобразно понаша, скоро је заспао на суђењу. Неће да стави маску, стави је па скине. Савије главу, скине маску, опомињу га судски полицајци“, рекао је за „Независне новине“ Данијелин отац Милош Драговић.

У судници је данас исказ дао судски вјештак саобраћајне струке Момчило Сладоје, из чијег се вјештачења може закључити да оптужени Кујовић вожњу није прилагодио условима на путу.

Супружници Хршум, подсјетимо, погинули су када је у њихов ауди А3 директно ударио мерцедес ГЛЦ 350, којим је, по оптужници, управљао Кујовић.

Према оном што је данас речено у судници, Дарио Хршум је возио у складу са ограничењима – 42 км на сат, те је покушао да избјегне судар, али није имао ни теоретску шансу за то.

Наиме, како је речено, испред њега се нашао мерцедес којег је возио Кујовић, а којим је, како је утврђено, возач ушао 2,5 метра у лијеву страну пута, док је Дарио Хршум, избјегавајући судар, бјежао, помјеривши своје возило на 1,22 метра од десног ивичњака.

Возио пијан и дрогиран: Ухапшен возач „мерцедеса“ који је скривио погибију брачног пара из „аудија“

Адвокат оптуженог питао је вјештака да ли је до удеса могло да дође усљед квара на Кујовићевом возилу, попут блокаде предњег лијевог точка, али је вјештак такве могућности искључио.

На тунелу, код којег се догодила трагедија, постоји надзорна камера која је све снимила, па је данас у судници приказан и тај снимак.

Сљедеће рочиште заказано је за 18. јануар сљедеће године, када би требало да буде саслушано пет свједока, укључујући и кључног свједока Дејана Гранића, који је возилом ишао иза супружника Хршум, тако да би он требало да исприча шта је кобних тренутака видио.