Званичници Републике Српске честитали су грађанима Српске Нову 2022. годину.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је честитајући нову 2022. годину пожељела грађанима Српске добро здравље и много успјеха на сваком плану, а Републици Српској мирну, стабилну и просперитетну годину.

– Улазимо у годину у којој ћемо обиљежити и 30. рођендан Републике Српске с јасном намјером да наставимо заједно да је градимо и јачамо на добробит свих људи који у њој живе, као и наших будућих генерација. Увјерена сам да ћемо то и постићи – нагласила је Цвијановић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је грађанима Републике Српске поводом наступајуће 2022. године.

Приоритет Владе и у наредној години биће борба против пандемије вируса корона, даље економско јачање и просперитет Републике Српске, побољшање стандарда грађана, те унпређење пословног амбијента и стварање услова за нова запошљавања – наводи Вишковић.

Честитку је упутио и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изразивши наду да ће 2022. донијети јачу и стабилнију Републику Српску, која ће имати снаге и мудрости да се на најбољи начин одупре свим изазовима са којима је суочена.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је Нову годину грађанима БиХ са жељом да 2022. буде година мира и просперитета.

Година иза нас је била пуна изазова, али нас је и научила да само заједничким залагањем, унутрашњим дијалогом и међусобним уважавањем и поштовањем можемо да изградимо боље друштво, остваримо економски напредак и зауставимо одлазак младих и образованих људи са наших простора – навео је Тегелтија.