Чланови Омладинске организације „Соколац“ реализоваће у суботу, 5. фебруара, са почетком у 12 часова манифестацију „Сви на снијег“ која је намијењена првенствено дјеци, а мјесто одржавања поменутог догађаја је санкалиште иза основне школе у Сокоцу.

Ово ће бити други пут да се у организацији Омладинске „Соколац“ спроводи активност „Сви на снијег“ током које дјеца имају прилику да се такмиче у спуштању санкама и клиском као и да формирају екипу са својим друговима или родитељима која ће учествовати у прављењу Сњешка Бијелића.

„Сви на снијег је догађај који је од прошле године познат дјеци и родитељима гдје смо заједно провели један диван дан у дружењу, забави и такмичарском духу па са нестрпљењем ишчекујемо суботу и нови сусрет са вама. Надамо се да ће снијег овај пут бити на нашој страни како би ужитак био потпун за све учеснике и посјетиоце“ навели су организатори.

Такмичарски дио програма биће подијељен у три категорије гдје ће у појединачној конкуренцији бити одржано спуштање клиском и санкање, а прављење Сњешка Бијелића одвијаће се у екипама. За сваку од поменутих категорија биће обезбијеђене симболичне награде које ће припасти најуспјешнијима.

„Правила такмичења нису се мијењала у односу на прошлу годину, а једина промјена односи се на дисциплину Сњешка Бијелића. За вашу екипу потребно је, као и раније, од три до седам чланова с тим што екипе које у свом саставу буду имале чланове старије од 18 година плаћају симболичну пријаву од 5 КМ по екипи. Што се тиче дисциплина спуштања клиском и санкања ту промјена није било и право учешћа имају сва дјеца до 10 година. Понесите своје санке и клиска, дођите да се дружимо и направите најбољег Сњешка!“ додају из Омладинске организације „Соколац“.

Посјетиоци ће имати прилику угријати се топлим чајем, а за пунољетне организатори ће припремити кувано вино.

Пријаву за учешће на манифестацији „Сви на снијег“ можете већ извршити путем Фејсбук или Инстаграм профила Омладинске организације „Соколац“, на Вибер број 066/307-811 (Марко) или на дан такмичења, у суботу, до 11 часова и 45 минута.

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.