Предсједница Владе Србије Ана Брнабић састала се данас са специјалним представником Европске уније Мирославом Лајчаком и америчким изаслаником за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.

Премијерка Брнабић се захвалила на личном ангажману Лајчаку и Ескобару, као и на свим напорима које улажу у напредак дијалога Београда и Приштине.

Брнабић је истакла да Република Србија очекује формирање Заједнице српских општина, као и пуну имплементацију Брислеског споразума, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Лајчак је рекао да Европска унија улаже велике напоре у наставак дијалога Београда и Приштине и позвао је Београд да настави да буде посвећен том преоцесу, јер је то важно за стабилност читавог регион.

Ескобар је истакао да Сједињене Америчке Државе пажљиво прате овај процес и снажно га подржавају.

Он сматра да две стране једино кроз дијалог могу да рјешавају сва отворена питања и да за то не постоји алтернатива.

Предсједница Владе на састанку је изразила своје незадовољство чињеницом да Србима са Косова и Метохије није било омогућено да гласају на референдуму 16. јануара.

Она је позвала двојицу представника да учине све што је у њиховој моћи како би се Србима омогућило гласање на изборима који се у Републици Србији одржавају 3. априла, наведено је у саопштењу.