Директор Средњошколског центра „Петар Кочић“ у Зворнику Биљана Писић наградила је данас успјешне спортисте ове школе, који су остварили запажене спортске резултате у прошлој години, у знак захвалности што су ову установу и свој град промовисали на најбољи начин.

Писићева је на пријему уручила књиге и пригодне поклоне Зорани Сандић, која је проглашена спортистом године града Звоника за 2021. годину, као и Николини Поповић, која је тренира џудо и међу 10 је најбољих спортиста града, те Филипу Цвјетиновићу, првотимцу Кошаркашког клуба “Дрина Принцип”, који је међу 10 најталентованијих спортиста Зворника.

Писићева је изразила жаљење што пријему због спортских обавеза није могла присуствовати Сара Ћирковић, која је вицешампион Европе у боксу, а поклони ће јој бити уручени накнадно.

Она је нагласила да су ови ученици постигли изванредне резултате и да је циљ пријема за ове ученика да им се укаже да ће увијек имати подршку Школе, као и професора и ученика у њиховом даљем спортском раду и учењу.

Истакавши да су ови ученици најбољи амбасадори те школе и Зворника, Писићева је оцијенила да, ако покрену још једно, двоје или троје својих другова да се баве спортом, онда је то најбољи показатељ зашто им је важна подршка и школе, осим личне сатисфакције и успјеха.

Сандићева, ученица економске школе која тренира теквондо, захвалила је на пријему и истакла да ће јој и ова подршка, осим подршке града Зворника, значајно помоћи у даљем учењу и тренинзима.

– Имамо доста тренинга и међународних такмичења и није лако све то постићи. Професор имају разумијевања, другари нам помажу да надокнадимо градиво када морамо да изостанемо са наставе – рекла је Сандићева и у име награђених ученика.

Она је додала да ове године очекује државно такмичење и да је, уколико направи добар пласман, очекује европско првенство у теквондоу у Манчестеру.