Футсалери Гласинца савладали су на свом паркету у Сокоцу Клуб малог фудбала „Леотар“ из Требиња резултатом 9:5 и на тај начин прекинули негативан низ од четири узастопна пораза у Првој лиги Републике Српске.

Јунак домаћих и играч који је обиљежио утакмицу са пет голова и три асистенције је Стефан Арбиња. До поменутог учинка Арбиња стиже у другом полувремену кад играчи Гласинца успијевају постићи осам погодака и преокренути заостатак са полувремена од 4:1.

„Веома тешка утакмица поготово јер смо били у серији лоших резултата у претходном периоду. Коначно смо успјели остварити толико жељену побједу која ће нам подићи самопоуздање за сусрете који нас очекују у наставку. Екипа смо која кроз тимску игру увијек истакне неког појединца што је вечерас био случај са мном. Заслуге за мој учинак сигурно имају сви саиграчи и честитао бих им на приказаној борбености током цијелог меча“ рекао је Арбиња.

Тренер Леотара Митар Вукановић казао је да је пад у игри његове екипе у другом полувремену несхватљив након одличног првог дијела и предности од 4:1.

„Примити осам голова за полувријеме ствар је која нам се никад није десила. Мислим да разлог пораза лежи у нама, а не у противнику који је више желио побједу. Нисмо се довољно трудили и самим тим нисмо заслужили тријумф вечерас. Кључни моменат био је досуђени пенал за екипу Гласинца којој честитам на побједи“ додао је Вукановић.

ФЦ „Гласинац“: Пајевић (К), Мирјанић, Чолић, Дебелногић, Милинковић, Ђерић, Рајић, Арбиња, Скоко, Минић

Тренер: П. Добриловић

КМФ „Леотар“: Миладиновић, Андрић, Нинковић, Чечур, Зечевић, Вицо (К), Косјерина

Тренер: М. Вукановић

ИзворСпорт ДЦ
Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.