Душану Маринковићу /56/ са Сокоца потребна је помоћ да прикупи 10.000 КМ за операцију очију, а људи добре воље могу то да учине позивом на хуманитарни „М:телов“ број 1412, који је активан од данас до 31. марта.

Једним позивом овог броја за помоћ Маринковићу дарујете једну КМ.

Маринковић живи у трочланој породици у којој само он ради као чувар у једном од соколачких предузећа и није у могућности да сам обезбиједи средства за операцију очију, иако види само 10 одсто.

Маринковић је рекао Срни да је проблеме са видом осјетио након минулог рата у коме је учестовао као борац Војске Републике Српске, када је нагло почели проблеми са видом, проузоковани оштећењем жуте мрље у очима.

Како је чуо да Специјална болница „Свети вид“ у Београду рјешава проблеме макуле, односно жуте мрље потражио је помоћ од ове установе и добио увјеравање да ће помоћи операција која кошта 10.000 КМ.

Маринковић је због ратни дешавања напутио имање на Нишићкој висоравни /ФБиХ/, а након година проведених у Прихватном центру на Мајданима код Сокоца, недавно је његова породица коначно добила кров над главом у једном од објеката грађених за социјално становање у овом мјесту.

Хуманитарну акцију за Маринковића покренуло је соколачко Удружење грађана „Аурора“ након што им се он обратио за помоћ. /