Дан рукомета у нашем граду почео је јуче утакмицом у оквиру Кантоналне лиге и побједом соколачких рукометаша 31:28 против екипе „Горажде“. Данас је настављена борба за бодове како је рекао тренер Рукометног клуба „Гласинац“ Јован Боровчанин. У Спортској дворани у Сокоцу наше омладинске селекције 2007. и 2008. годиште играју Омладинску лигу Републике Српске са екипама из Добоја, Дервенте, Бијељине, Брчког и Зворника.

• Поред утакмице коју су јуче одиграли рукометаши 2003. и 2004. годиште и након одлично оставрене побједе, данас настављамо промоцију рукомета у нашој општини као и стицање искустава наших млађих селекција са клубовима као што су ови данас- навео је Боровчанин.

Како нам је рекао Обренко Миљковић, тренер Рукометног клуба „Бијељина“ који ове године слави 45 година постојања, очекују пласман за једно од прва три мјеста која воде на завршни турнир Омладинске лиге рукометног савеза РС.

• Наш клуб постоји од 1977. године и бројимо преко 120 чланова. Први тим се котира у Првој лиги и увијек смо при врху табеле. Када је ријеч о играчком кадру, све су то наши играчи из млађих категодија који су поникли у нашој школи рукомета и сада играју за први тим. Број дјеце све говори као и чињеница да смо већ осам година домаћини Међународног рукометног турнира који окупља преко 1.000 учесника из девет држава- истакао је тренер рукометаша из Бијељине.

Рукометни клуб Слогу из Добоја предводи Љубиша Ристић, тренер млађих категорија, већ 12 година.

• Добој је град рукомета, имамо добре услове, добре генерације, за сада радимо квалитететно и први смо у свим Омладинским лигама, долазимо до завршница, до Премијер лиге, што је и основни циљ и за сада имамо резултате – рекао је Ристић.

Данас са почетком у 17:00 часова у оквиру седмог кола Друге лиге Републике Српске Рукометни клуб „Гласинац“ дочекује екипу „Славије“2 из Источног Сарајева, те је ово прилика да соколачка публика и навијачи пруже подршку са трибина свом клубу.