Припадници МУП-а Републике Српске ухапсили су ноћас у Бањалуци два лица за која се сумња да су учествовали у убиству Раденка Башића, начелника Сектора криминалистичке полиције Приједор, потврдио је за РТРС директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Незванично сазнајемо да је ухапшен Александар Миљатовић и још један помагач.

Миљатовић је већ осуђиван за убиство и то прије 14 година, када је у Окружном суду у Бањалуци осуђен на 16 и по година затвора због убиства Саше Илића Шпанца на паркингу испред Клиничког центра у Бањалуци.

Како незванично сазнајемо, полиција је од почетка, од дана убиства Башића сумњалa да је мотив и наручилац Далибор Раилић коме је Суд БиХ одредио једномјесечни притвор.

Раилић је ухапшен и у притвору је већ два дана.

Лица су тренутно на криминалистичкој обради, а обавијештено је и тужилаштво у Приједору и Републичко јавно тужилаштво.

– Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске ноћас су о оквиру истраге убиства полицијског службеника Раденка Башића извршили више претреса на више локација и привели више лица на подручју Бањалуке. Међу лициима који су приведени су два лица која се доводе у директну везу са извршењем кривичног дјела „Тешко убиство“ полицијског службеника – навели су у саопштењу из МУП-а Републике Српске.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је 21. марта, из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани.