На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по сувом коловозу, понегдје у колинама и уз ријечене токове мјестимично је смањена видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На регионалном путу Језеро-Шипово данас ће од 7.30 до 18.00 часова због асфалтирања бити обустављен саобраћај.

Због санације магистралног пута Драксенић-Врбашка саобраћај је потпуно обустављен, а саобраћај се преусмјерава на путне правце Драксенић-Козарска Дубица-Приједор и Градишка-Нова Топола-Лакташи.

Успорено због радова вози се магистралним путевима Дервента-Жировина, Црквина-Модрича и Шешлије-Јоховац, Бијељина-Угљевичка Обријеж, у тунелу Угар на путу Црна Ријека-Угар, у Трну код Бањалуке, Котор Варош-Челинац, те Руданка-Добој, гдје се гради дионица ауто-пута Коридора „Пет це“.

Због опасности од појаве клизишта на регионалном путу у рејону Старог Угљевика према Главичицама забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила преусмјеравају се преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила Рудника и Термоелекотране Угљевик.

Због оштећења моста, забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе изнад 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

Отежано због клизишта вози се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум гдје је за теретна возила и даље на снази обустава саобраћаја.

На регионалним путевима ради се на дионицама Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Бистрица-Подграб, Шипово-Ново Село, Вршани-Рача, те на путу Укрина-Горња Вијака гдје су и даље проблем клизишта.

До повремених обустава саобраћаја због деминерских радова долази на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима на подручју дистрикта, гранични прелаз Подврсник-Љубиње-Требиње-гранични прелаз Клобук, Станић Ријека-Каруше, Каруше-гранични прелаз Брод, Каруше-Добој-Шамац-Бијељина-гранични прелаз Рача и Станић Ријека-гранични прелаз Брод. Возачима се савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ радови се изводе на путним правцима Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско, Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/ и Столац-Хутово у мјесту Церовица.

Ноћне обуставе су и даље присутна због радова у тунелима Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и Скела на путу Јајце-Доњи Вакуф.

Због радова на дионици ауто-пута смјер Лепеница-Тарчин затворени су тунели Вис, 25.новембар и Граб. За вријеме радова возила саобраћају супротним тунелским цијевима, у двосмјерном режиму саобраћаја.

На магистралном путу Буна-Почитељ у мјесту Шеваш Њиве због изградње приступних путева и раскрснице за ауто-пут на снази је ноћна обустава саобраћаја, а возила се преусмјеравају преко Домановића.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 до 30 минута.