Општинска организација Црвеног крста „Романија“ на Сокоцу уручила је 15 пакета помоћи основних животних намирница социјално угроженим лицима, рекао је Срни предсједник Актива младих ове хуманитарне организације Александар Мимић.

Он је истакао да су данас представници Црвеног крста и Актива младих уручили помоћ и Специјалној болници за психијатрију на Сокоцу, која се састојала од одјеће и обуће за пацијенте.

Мимић је нагласио да је овај вид помоћи обезбијеђен захваљујући Републичкој организацији Црвеног крста Српске. Он је најавио да у наредном периоду слиједи још активности, од којих издваја ангажовање волонтера на продаји маркица, оквиру програма обиљежавања Недјеље Црвеног крста.

Према његовим ријечима, представници Црвеног крста Соколац одржаће 18. маја предавање дјеци предшколског узраста у соколачком вртићу и приказати цртани филм о пружању прве помоћи.

Мимић је рекао да ће током наредне седмице Црвени крст у сарадњи са локалним Домом здравља „Др Љубомир Ћеранић“ организовати бесплатно мјерење крвног притиска.

Он је најавио да ће се на Сокоцу 23. маја одржати регионално такмичење у пружању прве помоћи.

Активисти ове хуманитарне организације планирали су и акцију добровољног даривања крви у којој ће учествовати и соколачки матуранти.

Црвени крст Републике Српске од 8. до 15. маја обиљежава Недјељу Црвеног крста бројним активностима и најављује значајан јубилеј 30 година рада ове хуманитарне организације у Српској.