На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ услови за вожњу су повољни, а краћи застоји и спорије кретање могући су на мјестима гдје се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због деминирања терена до 1. септембра долазиће до повремене обуставе саобраћаја на магистралном путу Шамац-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, од 8.00 до 14.00 часова. Обуставе ће бити у интервалима од 30 минута и 15 минута пропуштања саобраћаја.

Обустава саобраћаја због радова на снази је на магистралном путу Ламовита-Ивањска, од Верића до Ивањске. Возила се преусмјеравају на привремену обилазницу, локалним путем Ламовита-Бистрица-Ивањска.

Измјене у одвијању саобраћаја су на магистралним путним правцима Приједор-Козарац, Дервента-Жировина, Бијељина-Угљевичка Обријеж, Челинац-Котор Варош, Руданка-Добој и Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи.

Због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења изнад 10 тона по осовини, на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, граница Републике Српске и Србије, а за остала возила брзина кретања преко моста ограничена је на 20 километара на час.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, због бројних одрона и опасности од клизишта, путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Успорено се због радова саобраћа регионалним путним правцима Теслић два-Теслић три-Подјезера, Челинац-Укрина, Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Бистрица-Подграб, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово и Укрина-Горња Вијака, гдје је активирано клизиште.

На регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана саобраћаја не односи на возила Рудника и Термоелектране Угљевик.

До повремених обустава саобраћаја, због деминерања, долази на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, у времену од 8.00 до 15.00 часова.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима: Гацко-Невесиње-гранични прелаз Бакрачуша, Леденице-Црквине-Шамац и Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ је због санационих радова на ауто-путу за саобраћај затворена претицајна трака од наплатног мјеста Сарајево сјевер до петље Сарајево сјевер у дужини 400 метара. За вријеме радова саобраћа се возном траком.

Радови се изводе и на вијадукту Клопче на дионици Зеница сјевер-Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док је возна трака затворена за саобраћај. Због редовног сервиса тунела вечерас од 19.00 до 6.00 часова ујутро, ова дионица ће бити затворена у смјеру Зеница сјевер-Зеница југ.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а у ноћним часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско, Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.