Фото: СРНА

Каратисти два карате клуба са Сокоца освојили су укупно 15 медаља на Међународном карате такмичењу „Трофеј Бијељине“ у Бијељини.

Каратисти Карате клуба „Омладинац“ освојили су укупно осам медаља, а клуба „Гласинац“ седам медаља у поједниначној конкуренцији.

Тренер „Омладинца“ Огњен Шаровић рекао је Срни да су освојили по једну златну и сребрну и шест бронзаних медаља, што је још једном показало да је ова година за њих посебно успјешна.

Златна медаља у катама појединачно припала је Данилу Зечевићу, сребрна у борбама појединачно Николи Мијатовићу, а бронзане Ђорђу Ђурану, Павлу Ерићу, Немањи Савчићу, Александру Јакшићу, Катарини Павловић и Владимиру Расевићу члановима клуба „Омладинац“.

„Такмичење је припрема пред Балканско првенство у каратеу које ће се одржати у Београду од 2. до 6.јуна“, појаснио је Шаровић.

Фото: СРНА

Тренер Карате клуба „Гласинац“ Миодраг Боровчанин истакао је запажене резултате које су јуче постигли чланови овог клуба у веома јакој конкуренцији, освојивши двије златне, двије сребрне и три бронзане медаље.

Златне медаље освојиле су Вања Копривица у катама појединачно и Сара Пилиндавић у борбама појединачно. Сребрне су припале Ђорђу Копривици у катама и Ђорђу Петрушићу у борбама појединачно.

Бронзане медаље су у својим карегоријама освојили Стефан Пилиндавић, Кристијан Грујић и Стефан Јањуш.

На Међународном карате такмичењу у Бијељини учествовала су 43 клуба из БиХ, Словеније, Словачке, Србије, Белгије и Црна Гора са 513 такмичара.