Општински суд у Тузли прихватио је приједлог тамошњег тужилаштва те одредио једномјесечни притвор Сарајлији Д.М., који се сумњичи за продужено кривично дјело преваре.

Њега оптужују да је путем Вибера варао грађане, који су му у заблуди давали податке о својим картицама.

Наиме, како су навели из Тужилаштва ТК, постоји основана сумња да је 25-годишњи Д.М. у периоду од новембра 2020. до априла 2022. године починио 19 превара на подручју Тузланског кантона.

„Он је осумњичен да је већи број особа довео у заблуду позивајући их путем Вибера те се лажно представљао као службеник банке и од њих тражио да му, ради исплате наводних награда које су освојили, дају податке са својих банковних картица, што су оштећени и чинили. Када би добио ове податке, новац са банковних картица оштећених је пребацивао на виртуелне рачуне у различитим кладионицама регистроване на имена других особа, да би након тога вршио новчане трансакције и подизао новац у кладионицама и на тај начин себи прибавио корист већу од 10.000 КМ“, навели су из Кантоналног тужилаштва у Тузли.

Осумњичени је лишен слободе 27. маја те је након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеном кривичном дјелу из МУП-а ТК предат у надлежност тужилаштва.

Поступајући тужилац је донио наредбу о провођењу истраге и испитао осумњиченог.