У Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац, јуче су предшколци и будући ђаци прваци са својим васпитачицама одржали завршну приредби, која је била круна рада, дружења и одрастања у вртићу све ове године.

Према ријечима в.д. диреткора Установе Споменке Маловић, не треба вријеме да се дијете заволи.

– Иако сам провела само годину дана са њима није ми свеједно и моје емоције све говоре. Ово је једна дивна генерација дјеце за коју вјерујем да ће израсти у праве и велике људе- рекла је Маловићева.

Од јаслица па све до данас, уз родитеље у васпитању малишана, биле су и васпитачице за које сви имају ријечи хвале. Снежана Дангубић васпитачица „Звончића“ је истакла да је ова проредба круна шестогодисњег боравка дјеце у вртићу.

– Мало је ријечи којим бих могла да опишем сва искуства, анегдоте, несташлуке које смо прошли заједно. Малишанима ћу пожељети да буду успјешни у школи као што су били у вртићу, да буду понос школе као што су били наш понос. Желим вам да одрастате као права дјеца, срећно и здраво уз пуно осмијеха и лијепих тренутака у животу. Хвала родитељима на сарадњи која је била изузетна у свим приликама – истакла је васпитачица Снежа.

У наредном периоду слиједи одмор за малишане, прије него се огласи прво школско звоно у септембру.