Два одлагања и на крају забрана посете председника Србије Александра Вучића Јасеновцу још једном су разоткрили стравичан однос усташког режима Андреја Пленковића и њихове јавности према једном од најмонструознијих стратишта на тлу Европе током Другог светског рата.

Да ту није крај усташком лудилу, говори и чињеница да су се на Твитеру појавиле монструозне претње упућене Вучићу, а у којима извесни усташа Хрвоје Фрањетић истиче да Вучић може доћи у Јасеновац како би га тамо и закопали.

– Ако Вучић толико жели у тај Јасеновац и ако је толико опчињен с њим, може слободно доћи да га тамо закопамо. Имат ће привилегију да остане тамо заувијек – стоји у твиту.

Ово је само још један показатељ да суманути усташки напади на Србију и њеног председника Александра Вучића не јењавају и да готово свакодневно све више узимају маха. Сада усташе хоће да суде председнику Вучићу и Србији, потпуно занемарујући оно што је истина, а то је да су Срби жртве, а они кривци.

Вучић је само желео да ода пошту стотинама хиљада побијених, прекланих жртава у Јасеновцу, али уместо тога уследила је хајка хрватских медија под палицом усташког режима Андреја Пленковића, а сада се то прелило и на поједине усташке србомрсце. Њима ће председник Вучић бити крив за све док год води добру политику којом свој народ и земљу води у светлу и бољу будућност.

Подсетимо, Вучић је непобитним чињеницама и аргументима растурио усташки режим у Загребу и показао да је у миру и доброј вољи већ неколико пута покушавао да ода почаст страдалницима у Јасеновцу и бивао одбијен од стране Хрватске.

У логору Јасеновац су хрватске усташе, према извештајима независних комисија, од 1941. до 1945. године убиле 700.000 Срба, Јевреја и Рома, а логор је био место масовних страдања жена и деце.