У оквиру Илиндан спорт феста по први пут је у организацији клуба „Гејм центар“ одржан турнир у билијару на ком је учествовало око 20 играча из различитих крајева БиХ.

Најбољи на турниру у билијару био је Давид Петровић из Лознице, којем је припала награда од 800 КМ, друго мјесто и 400 КМ освојио је Нермин Пикљач, док су треће и четврто мјесто и награду од 200 КМ освојили Бобан Кузмановић и Мухамед Лемеш.

Завршници турнира присуствовао је и предсједник Билијар савеза Босне и Херцеговине Сенад Пехливановић који је истакао да заинтересованост за билијар расте, те да је у Босни и Херцеговини тренутно активан 21 клуб.

– Билијар је један од спортова са највећим развојем. Имамо око 350 такмичара и из године у годину биљежимо значајан раст на подручју цијеле Босне и Херцеговине. Радимо на томе да допремо до свих мјеста и настојимо да се на мјестима гдје се билијар игра рекреативно оснујемо клубове који могу ући у систем такмичења, казао је Пехливановић.

Пехливановић је истакао да су такмичари из БИХ за кратко вријеме постигли запажене резултате.

– С обзиром да смо најмлађа чланица Европске билијарске федерације за десет година постојања остварили смо значајне успјехе на организацијском и такмичарском плану. У својим редовима имамо освајаче великих свјетских такмичења, актуелног европског првака Сањина Пехливановића, те бројних освајача медаља на јуниорским и ветеранским првенствима. Билијар савез БиХ у регији важи за један од бољих, како по резултатима тако и по организацији, казао је Пехливановић и додао како је потребно промовисати билијар као спорт, привући младе да се баве билијаром али и спортом уопште.

– Билијар савез Босне и Херцеговине се труди да у оквиру школа билијара у клубовима дјеци омогућимо да правилно науче основе овог спорта и да се што више дјеце опроба у овом спорту.

Према Пехливановићевим ријечима Билијар савез БиХ организован је у 8 дивизија у оквиру којих дјелује 21 билијар клуб.

– Дивизије у којима се такмиче клубови подијељене су географски. Клуб „Гејм центар“ такмичи се у осмој дивизији у којој наступају такмичари из Сокоца, Горажда, Рогатице, Фоче, Вишеграда и Хан Пијеска и главне активности ове дивизије одвијају се управо на Сокоцу, рекао је Пехливановић и похвалио све активности које „Гејм центар“ организује и напредак који је овај клуб оставио за кратко вријеме.

Организатор турнира у билијару на Илиндан спорт фесту био је билијар клуб „Гејм центар“ из Сокоца. Предсједник овог клуба Зоран Јелић задовољан је турниром на ком је учешће узело око 20 такмичара.

– По први пут се на Илиндан спорт фесту играо билијар, и поред тога што је сезона годишњих одмора имали смо одличан одзив. Учествовало је 25 играча из Лознице, Зворника, Хан Пијеска, Сокоца, Рогатице, Фоче, Горажда, Сарајева и Високог. Велику захвалност дугујемо генералном покровитељу турнира Граду Источно Сарајево, те пријатељима и спонзорима турнира Дрина осигурање, „Контрол поинт“ и „Оногошт“, рекао је Јелић те за подршку захвалио и Билијарском савезу Босне и Херцеговине.

Билијар клуб „Гејм центар“ са радом је почео почетком ове године, већ неколико пута је успјешно организовао турнире и постиже запажене резултате.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.