Носилац листе кандидата СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице осам Љубиша Ћосић истакао је да је СНСД дјелима и резултатима показао како се гради локална заједница, како се сарађује са Владом Републике Српске и влада у корист свих грађана.

“Не у корист чланова СНСД-а и оних који воле СНСД, већ у корист свих грађана. То су људи овдје препознали”, рекао је Ћосић новинарима у Источном Новом Сарајеву приликом почетка предизборне кампање за опште изборе заказане за 2. октобар.

Љубиша Ћосић, носилац листе кандидата СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице осам

Он је истакао да су развој ове локалне заједнице заслужни Милорад Додик, који је на овим изборима кандидат за предсједника Републике Српске и Жељка Цвијановић, која је кандидат за српског члана Предсједништва БиХ.

“Сигурни смо да ће народ у Источном Сарајеву то препознати, да ће они добити подршку народа и да ће остварити потпуну побједу 2. октобра”, рекао је Ћосић.

Кандидат СНСД-а из Изборне јединице осам за посланика у Народној скупштини Републике Српске Наташа Кулашинац рекла је да је поносна на све што је СНСД урадио у протеклој деценији у овој локалној заједници.

Наташа Кулашинац, кандидат СНСД-а из Изборне јединице осам за посланика у Народној скупштини Републике Српске

“Општина Источно Ново Сарајево, заједно са градом Источно Сарајево, улаже велике напоре да ово постане репрезентативна локална заједница. Ово је, тренутно, највише гардилиште у Републици Српској”, рекла је Кулашинчева.

Она је посебно изразила задовољство због позитивног природног прираштаја на подручју општине Источно Ново Сарајево.

“У овом тренутку имамо изградњу вртића, основне школе, позоришта, ректората… Чинимо све да побољшамо услове живота”, рекла је она.

Кулашинчева је поручила да је на грађанима да ли ће изабрати пут развоја и напретка или стагнације и безидејности.

Предсједник општинског изборног штаба СНСД-а Јован Катић рекао је да ће ова политичка партија водити умјерену кампању, без лажи и нападања, што очекују и од осталих политичких актера.

“Идемо по још једну апсолутну побједу на изборима. Сви резултати који су иза нас дају нам вјеру у то да можемо добити апсолутну подршку. Наша амбиција није само побједа, него и најбољи резултат у Републици Српској и ми смо увјерени да са народом Источног Сарајева то можемо и остварити”, поручио је Катић.