Фото: Igor Tishenko / depositphotos.com

Компанија “Мета” је забиљежила пад зараде током другог тромјесечја, а како би превазишла ове проблеме компанија планира да извуче што више може из Инстаграма.

Због тога је у плану да се убаце рекламе у још више дијелова популарне аплиакције, а ово се посебно односи на Експлор фид, као и изворе објава са корисничких профила.

Брендови сада могу да приказују рекламе у Експлор фиду, док су профилне фид рекламе још увијек у тест фази. Компанија ће такође неким креаторима понудити шансу за дио зараде од реклама које се приказују на њиховим профилним феедовима.

“Мета” је најавила и неке друге потезе који ће бити имплементирани у компанијину стратегију рекламирања. Неки од њих ће утицати и на Инстаграм.

Тако ће компанија испробати рекламе у форми увећане реалности и за фид и за Сторис. Експериментише се и са новим форматима реклама за Фејсбук и Инстаграм Рилс.

Тренутно дјелује да “Мета” не размишља о томе да неки људи уопште не желе да виде рекламе. Компанија је чак веома брзо недавно предузела акције да се уклони незванични Инстаграм клијент, који није приказивао рекламе корисницима, пише б92.