Саобраћај у Републици Српској и Федерацији БиХ и овог јутра отежава магла у котлинама и уз ријечне токове, а коловози су мјестимично влажни и клизави, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама на којима се изводе радови измијењен је режим вожње.

На магистралном путу Мостар-Невесиње завршени су санациони радови, тако да се саобраћај одвија несметано.

Измјене у саобраћају су на дионициама на којима се изводе радови, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Криваче-Билећа, Бањалука-Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Челинац-Котор Варош, Соколац-Подроманија, Теслић-Подјезера /ентитетска граница/, Руданка-Добој, Стари Мајдан-Бањалука, Приједор-Козарац, Приједор-Стара Ријека, у тунелима Чељиговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Стамболчић на дионици Пале-Подграб.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, те Језеро Шипово.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Деминерски радови изводе се на путу Поље-Подновље у мјесту Горњи Божинци код Дервенте због чега долати повремених обустава од 8.00 до 15.00 часова.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод и Угар-Бањалука-гранични прелаз Градишка, Станић Ријека-Каруше, гранични прелаз Рача-Бијељина-Зворник-Власенице-Луке и гранични прелаз Рача-Брчко-Модрича-Јоховац-ауто-пут-Бањалука, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У Федерацији БиХ ради се на путевима Сарајево-Вогошћа у улици Алипашина, Житомислићи-Почитељ због чега на тој дионици свакодневно од 9.00 до 12.15 часова и од 13.15 до 15.00 часова долази до обуставе саобраћаја, затим на подручју Доњег Вакуфа, те на ауто-путу Зеница сјевер-Зеница југ и на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац.