Народна библиотека Соколац у сарадњи са школском библиотеком Средњошколског центра „Василије Острошки“ су организовале Вече са средњошколцима под слоганом „Љепота је у теби“. Ученици трећег разреда гимназије, заједно су са професорицом српког језика Сузаном Пржуњ приредили публици богат културни програм.

Вече са средњошколцима које је одржано у соколачкој библиотеци како је рекла професорица Пржуљ, представља плод успјешне сарадње установа, те жеље ученика да се одуже на недавном поклону од 100 квалитетних наслова, које је Народна библиотека уручила школи.

• Надамо се да ћемо у будућности имати више оваквих догађаја. Поносна сам на своје ученике и сам назив вечери све говори. Љепоту могу стварати и у њој уживати само они који је већ носе у себи. Младост је лијепа у сваком смислу и ако је истинита мисао Достојевског да ће љепота спасити свијет, не треба да бринемо, јер имамо овакву омладину- рекла нам је она.

Према ријечима директорице Народне библиотеке Божице Јанковић задовољсто је окупити младе који имају жељу да публици представе умјетничке потенцијале које носе у себи.

• Седамнаестог новембра обиљежен је Међунардни дан студената и средњошколаца, то је био повод да ђаци приреде богат и садржајан програм. У оквиру вечери дружења, организована је и изложба ликовних и литерарних радова. Ово је само један од начина да надарена дјеца наше школе покажу оно најљепше што носе у себи, а уједно да им се да подстицај за даљи напредак како би развијали своје умјетничке потеницјале- навела је Јанковићева те додала је ово само почетак представљања наше талетоване омладине.

Ана Бојић, ученица трећег разреда гимназије пубици се представила „Дрхватом песмом“ Мирослава Антића“.

• Уносимо нешто ново у наш град, откривамо скривено и са задовољством смо представници оваквог догађаја. Пјесма коју рецитујем буди емоције, сама по себи је радосна и не оставља никога равнодушним. Зато хвала свима који су са нама вечерас, јер су својим присуством дали још већи допринос да имамо част што смо овдје.

Како је ученица и учесница догађаја „Љепота је у теби“ Милица Боровчанин рекла „Наша Романија изњедрила је током претходних деценија, много великих људи-пјесника, сликара, професора. Многи од њих почели су таленат исказивати управо у средњошколским данима“. Да се омладином и даље можемо поносити, доказ су били ови ученици: Ивана Гутаљ, Ана Бојовић, Ана Јанковић, Павле Боровчанин, Стефан и Павле Биљић, те музички бенд „ЕМЕС“ : Стефан Томанић, Сергеј Марковић и Марија Грујић.

Гост вечери био је Ђорђе Ковачевић, који је недавно објавио књигу прозе „Нада и опрост“.