Голом Мичуа Баштуаја, Белгија је савладала Канаду у другом мечу Групе Ф, последњем четвртог дана на Мундијалу у Катару. Екипа са северноамеричког континента била бољи ривал, Белгијанци срећно дошли до три бода и првог места у групи после првог кола.

Канада је чекала 36 година да се појави на Мундијалу и у првој утакмици у Катару приказала се у лепом светлу. Захваљујући искуству, срећи и одличном Куртои, Белгија је однела три бода и заузела прво место на табели Групе Ф.

Мало ко је очекивао да ће „ђаволи“ против Канађана бити у подређеном положају свих 90 минута, али екипа Џона Хердмана показала је да зна да игра фудбал и била доминантна сила на терену стадиона „Ахмед бин Али“.

Већ у 11. минуту најбољи играч Канаде могао је да донесе предност својој екипи, али је Тибо Куртоа прочитао Алфонса Дејвиса и одбранио његов ударац са беле тачке.

Главни судија меча Џени Сиказве из Замбије пропустио је да бар још једном покаже казнени ударац за Канаду у првом полувремену, а Тибо Куртоа је био на ветрометини – чак 14 удараца упутили су Северноамериканци у првих 45 минута.

У финишу првог дела стигла је казна – Мичу Батшуај је искористио једну дубинску лопту и рутински савладао голмана Црвене звезде Милана Борјана.

У наставку виђена је слична слика. Канађани су нападали, али ти атаци нису били убојити као у првом полувремену, па је Куртоа има значајно мање посла.

Тек понеки контранапад извели су изабраници Роберта Мартинеза, недовољно за повољан утисак на старту Мундијала, али довољно за прва три бода на турниру.

Наруку Белгији иде и резултат прве утакмице у Групи Ф, у којој су Хрватска и Мароко играли без голова.

У другом колу, 27. новембра, састаће се Белгија – Мароко и Хрватска – Канада.