На 53. Међународном сајму туризма у Новом Саду на којем је представљено више од 250 учесника из 14 земаља, хотелу „Златни бор“ из Сокоца уручена је диплома са великом златном медаљом за унапређење, очување и развој спортско-рекреативног и ловног туризма.

Према ријечима једног од власника хотела Милана Јоловића у оквиру промоције туризма, на Сајму су се нашли излагачи из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Мађарске, Турске, Румуније, Кипра, Бугарске, Ирака и Аустрије.

• Могу слободно рећи да смо били без конкуренције по питању односа квалитета услуга и цијена које нудимо у односу на регион. Заговорник сам чињенице да је туризам једина привредна грана у Сокоцу којом можемо парирати како региону тако и шире и требамо и морамо се развијати у том правцу- рекао је Јоловић те додао да је Соколац општина која се налази на путном правцу према Сарајеву и Јахорини и да треба да се користе привилегије локалитета да туристи долазе и враћају се овдје задовољни квалитетом услуга.

Међународни сајам туризма, са изложбеним дијелом, богатим стручним програмом, као и забавним активностима за широку публику, важан је маркетиншки алат за свеобухватно представљање туристичких дестинација и услуга. Тако и за општину Соколац и хотел „Златни бор“ чији је директор Синиша Булајић преуземо диплому са великом златном медаљом.

Јоловић је подсјетио да је хотел „Златни бор“ препознат као један од водећих дестинација за припреме врхунских спортиста за такмичења, те је ове године угостио Боксерску репрезентацију Србије, Атлетске репрезентативце Србије те одбојкаше, параолимпијце и атлетичаре из Хрватске.

• Очекујемо до краја године да ће бити отворен и ски-лифт у нашој локалној заједници, гдје су планиране посебне стазе за обуку и рекреативне скијаше. С обзиром на немјерљив однос цијена са Јахорином, то ће бити како примамљиво тако и велика предност за све посјетиоце. Већ су кренуле резервације у хотелу за Нову годину, влада интересовање агенција из Београда за смјештај, док на прољеће имамо у плану да проширимо смјештајни капацитет и изградњу љетње баште – закључио је сувласник Милан Јоловић Легенда.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.