Навијачи Камеруна посебно су карактеристични на улицама Дохе и издвајају се својим костимима, навијањем и перформансима.

Када је предсједник Фудбалског савеза Камеруна Самјуел Ето најавио да ће та селекција освојити Мундијал у Катару, многи су у чуду читали његове ријечи.

Али, на таласу тога, навијачи ове афричке селекције сада сматрају да ће на путу ка трофеју у понедељак (11.00, „Ал Џануб“ стадион) декласирати Србију резултатом 5:0.

То је у самом центру града, подно грандиозних небодера, за портал Б92 спорт рекао један врло раздрагани и причљиви Камерунац.

„Побиједићемо вас у понејдељак, даћемо вам пет голова, биће 5:0! Нема више љубави за вас док се не заврши утакмица, не волимо вас“, рекао је овај навијач.

У налету узбуђења које је исијавало из њега, новинар га је питао и ко ће то дати пет голова за „лавове“.

„Ангиса један, Чупо Мотинг један…“, било је оно што су разумјели овог господина.

Знао је да наведе једног играча Србије.

„Знам Александра Митровића. Србија има добре играче, али у понедељак ћемо је побиједити“.

Новинар га је подсјетио на ријечи Самјуела Етоа да ће Камерун постати првак света.

„Самјуел Ето је предсједник Фудбалског савеза Камеруна и рекао је све. Камерун ће побиједити Србију!“, подвукао је.

Питали су ова два навијача и о Леандру Тавамби, а преко њега су и они чули за Србију и Партизан.

„Тавамба у посљедње вријеме није добро играо и зато није у тиму. Када буде играо боље и давао голове, биће позван. Таква је ситуација у нашој репрезентацији“, објаснио је овај навијач и додао да је Тавамба веома снажан играч.

Србија и Камерун су после првог кола на дну групе Г без бодова, док по три имају Бразил и Швајцарска који се у понедељак од 17.00 састају на стадиону „974“.