Крилни нападач Швајцарске Ђердан Шаћири је говорио на конференцији уочи меча другог кола групе Г са Бразилом, који је на програму у понедјељак од 17.00.

Један новинара је говорио о репрезентативцима Швајцарске, који долазе из различитих земаља.

Шаћирију је казао да је из Србије, међутим, Ђердан није посебно реаговао на то, иако је можда могло да се очекује, знајући цјелокупну прошлост и стављање тзв. Косова у први план, али и провокације на рачун Србије (двоглави орао прим. аут), преноси „Б92“.

Он је, иначе, рођен у Гњилану 1991, али се у Швајцарску преселио годину дана касније.

„Тренер је већ рекао да има много имиграната у Швајцарској и има нас заиста различитих националности, али играмо за Швајцарску и желимо да дамо све најбоље нашој земљи. Свака утакмица за Швајцарску је за мене посебна и уживам. Лијепо је видјети толико наших навијача, увијек је лијепо да земља која има доста странаца може да има успјешан фудбалски државни тим. Није то нешто што се види сваког дана“, рекао је Шаћири.

Шаћири и његове колеге из репрезентације пратили су меч Србије и Бразила.

„Да, наравно да смо гледали. Гледамо све што се дешава у нашој групи, али нисам баш цијелу утакмицу погледао. Пратимо све на ТВ-у у хотелу и морамо наравно да анализирамо наше противнике, мислим да је то нормално. Идемо само утакмицу по утакмицу, не размишљамо још о Србији и трећем колу, видјећемо какав ће расплет бити до тада. Идемо на меч против Бразила, то је сада најважније и онда ћемо гледати на друге. Желимо позитивне ствари из тог сусрет, ако успијемо у томе – то ће бити добра ствар и велики корак за нас ка проласку групе“, додао је он.

Швајцарска и Бразил имају по три бода послије првог кола, док су Србија и Камерун, који се састају у понедјељак од 11.00, без поена.