Драган Стојковић Пикси, селектор репрезентације Србије, говори на конференцији за медије.

Фудбалери Србије играју у понедјељак у 11 часова у другом колу Свјетског првенства против селекције Камеруна.

„Орлови“ ће сигурно жељети да се покажу у правом свјетлу, након заслуженог пораза од фаворизованог Бразила у првом колу.

Новинарима се обраћају селектор Стојковић и голман Вања Милинковић-Савић.

„Ми смо и раније знали да ће утакмица са Бразилом бити тешка, поготово због повреда кључних играча. Овај Мундијал је почео за нас после те утакмице. Камерун и Швајцарска ће се борити за то место и пролаз даље. Ситуације је доста боља по питању повреда играча, тако да, како припремамо меч… Припремићемо најбоље што можемо. Веома важна утакмица, и ми и они смо кренули поразом, али то не умањује наше аспирације. Припремићемо меч на најбољи могући начин и видећемо сутра ко је бољи“, каже селектор Србије.

Он је наставио и најавио да ће бити промјена у тиму, а открио је и како се осјећа Филип Костић.

„Биће промена. Ситуације је боље, и те како сам задовољан у односу на оно што је било пре десет дана. Он је последња два тренинга одрадио са екипом и биће у конкуренцији за тим. Интензитет којим је радио показује да је спреман. Да ли ће играти, видећемо“, додао је Стојковић.

Послије меча са Бразилом није био задовољан физичким аспектом.

„Направљена је анализа. Наш проблем у другом полувремену је био што смо се трошили низашта. Статистика показује да смо прерчали више од Бразила, а статистика показала као да не постојимо. Имали смо 160 промашених пасова. Тако је немогуће добити било кога. Нисмо били комплетна екипа на терену управо из разлога што смо имали персоналне проблеме и што нисам могао да изађем са најбољим тимом. Била би тотално другачија слика у свих 90 минута, не само тих 45. То што смо урадили последња два дана, интензитет рада. Играчи одговорили на то позитивно у физичком и техничком смислу. Показује да се враћамо кад је најпотребније. Што се физике тиче… Од доласка у Катар имали смо једно 7-8 играча који нису били у тренажном процесу! Нисам то могао јавно да говорим јер би цео свет знао. То је било врло забрињавајуће за мене. Неко ме је питао, селекторе не видимо осмех… Сад знате разлог што га није било. На крају, осмех се полако враћа, боље је него што је било.“

Најавио је да ће ићи на побједу.

„Исте су аспирације, три бода. Бићемо офанзивни, да би дао гол, мораш да нападаш. Као тим, морамо деловати коа компактна екипа која зна шта ради на терену. Стање играча ме пуно радује, више него пре неколико дана. Да ли ће Митровић и Влаховић почети или не, видећете сутра. Знам састав, знам ко ће играти сутра. Немам дилему, то је разлика у односу на Бразил, то отворено кажем. Информације су долазиле овако и онако, препуштени сте до задњег момента. Сад је другачије. Тим знамо, Србија ће играти на победу, нема разлога да другачије размишљамо. Поштујемо Камерун. Снажна екипа, могу да направе проблем било ком. Гледао сам их против Швајцарске, један гол одлучио, али Камерун је и те како добра екипа. Нисам знао да је Камерун последњи пут победио Румунију 1990. Сећам се Миле и целе те екипе која је деловала моћно. Свидело ми се како су играли тај Мундијал“, додао је Стојковић.

Голман Србије похвалио је колегу Андреа Онану.

„Онана је одличан голман, изборио се са притиском. О њему као голману мислим све најбоље“.

Питали су га и да ли се припрема посебно за Камерун.

„На мени је да се припремим најбоље. Имао сам видео анализу, упознат са м са тим. Да ли ћу имати више посла, надам се да не, али то не зависи од мене“.

Стојковић је додао да не прати штампу, али је чуо шта је рекао Тијаго Силва послије меча са Бразилом.

„Нема потребе да читам шта ко пише. Треба да дође до критика, али може доћи да неко каже глупост која може да утиче на тим. Он је врхунски играч, њему је лако да игра против реконвалесцента. Да је Митровић био спреман, не верујем да би тако причао. Ако је рекао да смо требали бољу анализу да направимо… Погодили смо њихов тим, могу да покажем папир од 15. новембра. Једино ми је жао што нисмо имали све играче на сто одсто. Уз сав репект, било би тотално другачије“.

Вања се не обазире на похвале, преноси б92.

„Та утакмица је иза. Моја добра утакмица није нам донела бодове. Не гледам уназад, битно је да се спремимо за Камерун, то нам је циљ“.