Побједом против Холандије са 2:1, репрезентативци Јужне Кореје изборили су пласман у осмину финала Свјетског првенства.

Корјеци су имали исти број бодова као Уругвај (четири) који је надиграо Гану резултатом 2:0, и исту гол разлику (нула), али су прошли даље јер су постигли четири гола наспрам два Уругвајаца.

Португалија је сачувала прво мјесто на табели групе Х, и повела је већ у петом минуту голом Рикарда Хорте, али се Корејанци нису предавали и изједначили су у 27. минуту голом Јунг Гвон Кима.

Гол за преокрет вриједан пласмана међу 16 најбољих екипа дјело је Хи Чан Хванга у првом минуту судијске надокнаде. Уругвајци су поновили успјех са Мундијала 2010. када су такође надиграли тим из Африке.

На терену се „закувало“ након пенала за Гану у 21. минуту којег у вођство није претворио Андре Ајев јер је његов покушај одбранио Серхио Рошет.

Послије тога услиједио је блицкриг јужноамаериканаца. У 26. минуту након шута Луиса Суареза голман Гане Лорен Ати Зиги кратко је одбио лопту коју је у мрежу поспремио Јорјан де Араскета.

Био је то први гол Уругваја на овом СП, а само пет минута касније пао је и други.

Исти играчи поново су комбиновали, а Де Араскета је био егзекутор.

Ипак, то им није било довољно да прођу даље. Португалија ће играти против другопласиране екипе из групе Г, а Јужна Кореја против провпласиране.