Поводом 3. Децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом, предсједница Удружења лица са посебним потребама „Подршка“ Соколац, чланови Управног одбора и представница Општине Соколац за НВО, јуче су угостили потпредсједницу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима „МеНеРаЛи“ РС, г-ђу Жељку Катанић, које је поред осталог предсједница удружења „Лептир“ Сребреница, предсједница „РОТАРИ“ клуба Сребреница, предсједница спортског савеза „Менерали“.

Из Удружења „Подршка“ рекли су да је ово удружење након смрти Снежане Башевић постало пасивно, али због специфичности потреба чланова које окупљају и њихових потреба да изађу из „кућне изолације“ као и потреба да се сачува ментално здравље родитеља дјеце смањених интелектуалних способности, морамо ићи даље и јаче него прије.

– Добили смо потребну судску документацију, имамо изузетно добру сарадњу и подршку локалне власти, а у току је израда неколико пројеката које ћемо упутити разним организацијама. Настојаћемо да у наредном периоду, путем пројеката, обезбједимо Дневни центар, гдје би родитељи и дјеца могли да проводе своје вријеме на психо-социјалним радионицама, радно окупирани уз његоватеље,логопеда, координаторе и стручна лица. Веома је важно да сада поново остваримо контакте са свим родитељима и члановима овог удружења, као и да се путем друштвених мрежа презентујемо. Позивамо све привредне субјекте, људе великог срца и све оне који су могућности да помогну нашем удружењу да за предстојеће празнике обезбједимо по један пакетић за нашу дјецу и вратимо им осмјех на лице – истакла је Јањушевић из Удружења „Подршка“.

Катанић је истакла да ће овом удружењу бити на услузи колико год је у њеној моћи и пружати сваки вид помоћи.

Катанић је позвала дјецу-чланове удружења „Подршка“ да 25.12.2022. године у Сребреници узму учешће у Инклузивном кросу, подсјећајући се да су дјеца овог удружења раније доносила у нашу општини велике награде, као што је Снежана Џида била свјетски првак у атлетици.