У дјелу “Марија Оршић, Никола Тесла, њихове ванземаљске поруке, окултизам и УФО” Масимилијана Лафајета, француског историчара, као и у дјелу “Тајна друштва” Јан Ван Хелсинга, открива се изузетно занимљива личност Марије Оршић.

Марија је заправо 1921. године била оснивач “Друштва Врил” као „свењемачког друштва за метафизику“, са задатком да истражи поријекло аријевске расе. У почетку је била медијум друштва “Тула”, које је годину дана раније креирала НСДАП Нацистичку партију.

Рођена је у Бечу 31.10.1895. године, као плод љубави аустријске балерине Сабине и младог архитекте Томислава Оршића, који је имао канцеларију на тргу Бана Јелачића. Томислав је послом долазио у Беч, гдје је срео Сабину и направио јој дијете.

Комуникација с духовима

Од раног детињства Марија се истицала способношћу комуницирања с духовима. Лафајет тврди да је Марија Оршић била првокласни психички медијум, невјероватне интуиције и способности. Марија је била заиста надарени телепата, која је као тинејџерка падала у транс и записивала чудне поруке на папиру. Тврдила је да комуницира с ванземаљцима са планете Алфа Кентаури у сазвијежђу Алдебаран.

Отац Томислав, који је био техничко лице, био је фасциниран нацртима које је правила у трансу; према њеним скицама могао се направити свемирски брод. Стога је ријешио да скице однесе познатом физичару Винифриду Ото Шуману. Шуман је био одушевљен скицама и упознао је с пријатељима из друштва “Тула”. Тако је Марија постала званични медијум, а Оту Шуману одобрено је да направи прототип летјелице према Маријиним нацртима.

Марија је на једном “спиритистичком” састанку, на ком су присуствовали Рудолф Хес и Карл Хаусхофер, тврдила да је језик на ком су јој ванземаљци слали поруке био сумерски.

Подземни град

Контроверзни Јан Ван Хелсинг тврди да је Марија Оршић присуствовала првом инаугурационом састанку око формирања друштва “Врил” 1917. године у Бечу, гдје је у једном ресторану за столом сједила с бароном Фон Себотендорфом, Карлом Хаусхофером и пилотом Лотаром Вајсом, сљедбеником Тсонгкапиног будистичког реда “Жуте капе” и припадником тајног темпларског друштва “Темпли Марциони”.

Логично је било да ова екипа ватрених обожавалаца тибетанске мистике и њихових легенди о Агарти свом новом друштву надјене име “Врил”. Велики подземни град Агарта налази се у подземљу наше планете. О њему је први писао мистик Александар Сент Ив Алеведр. Мит о Агарти такође каже да постоје одређене тачке на нашој планети које служе као улаз у овај тајни, свети град и да су мапе тих мјеста строго чувана тајна тибетанских монаха, посебно култа “Жутих капа”. Наравно, Тибет се помиње као једно од кључних мјеста за улаз у Агарту.

Фердинанд Осендовски је у својој књизи из 1922. године „Звијери, људи и богови“ описао своју посјету Агарти, подземном краљевству окренутом ка духовном просперитету читаве цивилизације и њеном утицају на све надземне религије. С Агартом је на земљи директно повезан “Краљ Свијета”, кога је Осендовски упознао као тибетанског ламу. Он пише да је у подземном царству град Агарта освијетљен сјајном свјетлошћу која је продукт врил енергије. Врил је геоенергија коју ствара сама планета Земља својом ротацијом, у јаком магнетном пољу између полова, а та моћна сила је бесплатна, обновљива и чиста.

Четири другарице

У друштву “Врил” Марији Оршић су се придружиле и четири другарице с телепатским способностима, Њемице Трауте, Гудрун, Сигрун и Хеике.

О дјевојкама се мало зна. Хеике Леман је рођена 1903. у централној Европи и била је експерт за сексуалну магију. У првом кварталу XИX вијека Аустрија и Баварска су биле поприште дјеловања разноразних тајних друштава, међу којима је било практиканата сексуалне магије. Ред “О.Т.О.” или Ордо Темпли Ориентис (ред источног храма), који су основали Келнер, Фриц Хартман и Теодор Ројс, користио је сексуалну ритуалну магију како би комуницирао с космичким силама. Хеике је свакако била иницирана у магијске ритуале “О.Т.О.” групе, гдје је могла да научи много о тајанственој сексуалној енергији званој Кундалини Шакти, тантра јоги и ритуалима “пута лијеве руке”.

Гудрун Рајнхарт је рођена у Баварској 1901. године. Поред Марије, други моћан медијум била је дјевојка позната само под именом Зигрун, преузетим из нордијске митологије. Зигрун је заправо била Валкира и једна од девет Вотанових кћерки у нордијској митологији. Зигрун Фон Енстетен, кћерка пруског официра, била је женски пилот. Трауте је рођена у Аустрији, али је живкела у Монаку. Године 1919. управо су се у том монденском граду упознале Марија Оршић и Трауте, тада студенткиња математике и физике. Њен професор је био Винфрид Ото Шуман, члан друштва “Тула”.

(Наставиће се)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име