Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко написао је на Твитеру да је био принуђен да на самом почетку напусти конгрес СПС због видео-поруке грчког опозиционара и некадашњег премијера Алексиса Ципраса.

„Био сам принуђен да на самом почетку напустим конгрес СПС због видео-поруке грчког опозиционара Ципраса, приказане учесницима. Грк је кренуо с потпуно неоснованим, лажним оптужбама на рачун Русије, почео је да блати моју Отаџбину“, објавио је Харченко на Твитеру.

„Веома ми је жао што због тога нисам био присутан говору Председника Србије Александра Вучића“, написао је руски амбасадор.

Јучашњем конгресу СПС-а су присуствовали председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, коалициони партнери, а почасни гости Конгреса били су и амбасадори Кине и Русије у Србији, представници братских политичких партија из региона, док се путем видео линка присутнима обратио и некадашњи премијер Грчке и председник коалиције СИРИЗА Алексис Ципрас.