На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на учестале одроне, као и на локалну поледицу у вишим предјелима и преко превоја.

У котлинама и уз ријечне токове као и на ширем подручју Добоја и Мркоњић Града смањена је видљивост због магле.

Из АМС на свим путним правцима савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Радови су у току на магистралним путевима Градишка – Нова Топола – Клашнице, Соколац – Подроманија, Бањалука – Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/ – гранични прелаз Хум /Шћепан Поље/, Челинац – Котор Варош, Приједор – Стара Ријека, Приједор – Козарац.

Режим саобраћаја због радова измијењен је у тунелима „Чељиговићи“ на магистралном путу Лапишница – Љубогошта и „Стамболчић“ на путу Пале – Подграб.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац – Горња Вијака – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић, Фоча – Горажде у Филиповићима, Језеро – Шипово, Укрина – Горња Вијака, као и на правцу Лакташи – Србац.

На дионици Поље – Подновље на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона због оштећења коловоза.

На мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – граница са Србијом забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара начас.

На подручју ФБиХ радови су у току на путним правцима Живинице – Ступари, на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ и на путу Јајце – Доњи Вакуф у тунелу „Скела“.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.