Сестрић Николе Тесле, Сава Косановић, био је један од ријетких који је знао многе његове тајне. Поготово што је међу првима ушао у хотелску собу у којој је умро Никола Тесла и сам покупио значајну документацију, која је касније пренесена у београдски Музеј Николе Тесле.

Америчка обавјештајна служба ФБИ ухапсила је 1943. године Саву Косановића и испитивала га неколико дана, управо на тему антигравитационих летећих машина и зрака смрти. Косановић је рекао да је његов стриц све строго повјерљиве и тајне пројекте држао “закључане” у својој глави. Никада их није стављао на папир до момента када је требало да се реализују.

Пријетње ванземаљаца

Тесла је имао тако добру концентрацију да је могао да до детаља “види” начин на који би могао да конструише своје замисли. Читаве машине могао је визуелно да расклопи до посљедњег шарафа и поново у мислима да их склопи. Оно што је фасцинантно је да су његове визије биле оствариве у реалности.

Уколико је желио да осмисли неки пројекат, на примјер летећи објекат који би се кретао уз помоћ антигравитације, Тесла би запао у неко стање благог транса. Његово техничко знање омогућило би му да прецизно артикулише своје замисли и проналазак би јако брзо био спреман да буде предат на употребу људима на планети Земљи.

Сава Косановић је јако добро знао шта је све Тесла радио посљедњих двадесетак година свог живота, када се нарочито много интересовао управо за подручје антигравитације и комуникацију с ванземаљским цивилизацијама. Косановић је рекао истражиоцима ФБИ како је Тесла тврдио да је било озбиљних пријетњи ванземаљаца Земљанима кроз историју. Такође је рекао да је Тесла са пар пријатеља конструисао антигравитациону летећу машину која је тестирана на непознатој локацији у Мексику. Тесла је сам боравио у Мексику и лично пар недјеља надгледао пројекат за који је тврдио да је успјешан. ФБИ је страховао да је Теслино тајно оружје “Зрак смрти”, које је наш научник намијенио борби Земљана против ванземаљаца, могло да падне у руке “земљацима”, попут руских комуниста или њемачких нациста.

Пут на Алдебаран

ФБИ је тада знао за преписку Марије Оршић с Николом Теслом, те је под притиском Пентагона уништио или заувијек склонио од јавности. Исте године када је Тесла напустио планету Земљу, Марија Оршић и Зигрун држе састанак у приморском одмаралишту Колберг, пише истраживач и СФ писац Иван Вукадиновић.

– Сврха састанка је „Алдебаран пројект“; медијуми Врила су примили прецизне податке о настањивим планетама тог система и планира се пут тамо. На сајту 1стмусе.цом даље можемо наћи да су 22. јануара 1944. Хитлер, Химлер, др Шуман и Кункел из Друштва “Врил” на састанку. Планирано је да се на Алдебаран пошаље велика транспортна летјелица ВРИЛ 7, која може да лети неограниченом брзином свјетлости. Експеримент је изведен крајем 1944. и умало се катастрофално завршио, јер је послије кратког лета ракета ВРИЛ 7 била оштећена на неколико мјеста и „изгледала као да је летјела стотинама година“. И овај сајт наводи да је посљедње „јављање“ Марије Оршић, односно Друштва Врил, од 11. марта 1945, послије чега је она нестала – пише Вукадиновић у есеју “Марија Оршић и окултни Трећи рајх”.

Мистериозни крај Марије Оршић дошао је 18. марта 1945. године. Марија се састала са својим заштитником Ото Шуманом три дана раније. Он јој је дао пакет са свом документацијом њемачких Врил летјелица. Растали су се у сузама. Марија је била спремна да, заједно с другим девојкама из друштва Врил, оде на путовање изван планете Земље, а циљ им је био Алфа Кентаури у сазвијежђу Алдебаран. Марија је била сигурна да ће их ванземаљци прихватити и у то је убиједила своје другарице.

Нестанак

У суботу, 17. марта 1945. године, њена група је отишла у хангаре Месершмит у Аусбургу. Дан касније дјевојке су се укрцале у Врил 7 и одлетјеле са планете. Марија је у Бечу 11. марта 1945. оставила своју посљедњу поруку која гласи „Ниеманд блеибт хиер“ (нико не остаје овде).

Мистериозни нестанак Марије Оршић и легенда о њеном посљедњем путовању летећим тањиром дјелује нестварно. Истраживачи конспирација са шпанског сајта тврде да Марија није окончала свој живот на такав начин, већ да је киднапована од стране америчке тајне службе. Одведена је у САД, гдје је добила нови идентитет, а заузврат је открила повјерљиве информације о друштву Врил и комуникацији с Николом Теслом. Тврди се да се тамо богато удала и да је имала кћерку која се звала Јоланда Рафа.

(Наставиће се)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име