Фото: СРНА

Компанија „Оногошт“ са сједиштем на Сокоцу донирала је локалном Дому здравља „Доктор Љубомир Ћеранић“ биохемијски анализатор вриједан око 23.000 КМ.

Власник компаније „Оногошт“ Миломир Ногоштић рекао је новинарима да су одлучили да Дому здравља поклоне медицинску опрему сматрајући да је то сада њима најпотребније, те да је увјерен да је опрема дошла у праве руке и у право вријеме на задовољство запослених и пацијената.

Директор компаније Љиљана Шука нагласила је да је менаџмент одлучио да на крају још једне успјешне радне године поклони овај медицински уређај који ће бити од користи свим грађанима ове локалне заједнице.

Према њеним ријечима, дошли су на идеју, заједно са власницима компаније, да након двије тешке године у здравству помогну овој важној установи.

Шука је подсјетила да је у мају прошле године „Оногошт“ започео кампању „Добро се добрим враћа“ у оквиру које су почели да наплаћују потрошачке кесе од биоразградивог материјала с циљем заштите животне средине.

„Одлучили смо да приход од продаје кеса ове годне усмјеримо за Дом здравља, што значи да та средства враћамо локалној заједници у дијелу гдје оцијенимо да је од велике користи“, навела је Шука.

Она је додала да је компанија прошле године на сличан начин помогла Планинарском друштву „Гласинац“ Соколац.

Фото: СРНА

Директор соколачког Дома здравља Адријана Станар захвалила је овој компанији и изразила задовољство што је „Оногошт“ препознао потребе ове установе донирањем биохемијског анализатора који може да ради све анализе које припадају примарном нивоу здравствене заштите, важне за пацијенте.

Она је додала да је садашњи апарат у лабораторији ове установе у функцији већ 12 година и да је вријеме да се набави нови апарат „Снајб 240 плус“ /Snibe BC240/ који ради по принципу савремене технологије.

Медицинско-лабораторијски инжењер у овој установи Свјетлана Ђурђић нагласила је да је ријеч о малој лабораторији са великом традицијом, те да је због тога на овим генерацијама да се одржи ниво квалитета услуга коју пружају суграђанима.

„Имала сам част да будем овдје прије 35 година када је стигао први полуаутоматски апарат, а од сада ћемо нашим пацијентима моћи да пружамо нове услуге, да не морају по налазе да иду у Болницу `Србија` или плаћају приватно скупе анализе“, рекла је Ђурђићева.