Ученици Средњошколског центра „Василије Острошки“ извели су синоћ премијерно хуманитарну представу „Састанак наслијепо“ пред бројном публиком у Парохијском дому Цркве Светог пророка Илије. Прикупљена средства од продаје улазница и добровољног прилога износе 677 конвертибилних марака а биће уручена за лијечење малог Вукашина Мићевића из Рудог.

Професор српског језика Ана Марић која води драмску секцију СШЦ „Василије Острошки“ каже да ужива у раду са ученицима, поносна је на њих, али и на то што је успјела да им пренесе љубав према позоришту и умјетности генерално.

– Публика је имала прилику погледати комичну представу „Састанак наслијепо“ за коју је текст написала колегиница са Пала Слађана Клачар, иначе професор енглеског језика. То је комедија која кроз шалу и смијех приказује стање у друштву, те критикује неке људске особине. У представи учествује пет глумаца, али ту су и други ученици који су помагали око сцене и костима. Морам да нагласим да су моји ученици заиста вриједни и талентовани, али поред тога и велики људи. Заједно са мном одлучили су да представа буде хуманитарног карактера и сматрамо да је новац сада најпотребнији маленом Вукашину. Искрено се надамо да ће отићи на лијечење и желимо да све прође како треба – навела је Марићева.

Према њеним ријечима, драмска секција окупља око петнаест ученика, који и са школским обавезама, нађу времена да се посвете глуми и покажу завидан таленат.

Главна улога Станиславе, припала је младој ученици четвртог разреда Гимназије – рачунарско – информатичког смјера Анастасији Симић.

– Уз нашу професорицу Ану Марић сам завољела глуму и редовно учествујем на приредбама које заједно са њом спремамо. Сви ми у драмској секцији смо ту зато што волимо, желимо да направимо неку промјену и изађемо из свакодневнице. „Састанак наслијепо“ је представа која на шаљив начин приказује стварност и исмијава је. Станислава је дјевојка која је у касним тридесетим годинама, не жели више да иде на састанке, али пристаје још само на овај. Излази са момком Богољубом, те покушава да остави што гори утисак зато што јој је досадило да се сређује за оне који је не заслужују – појаснила је Симићева.

Улогу Богољуба, нежење који има више од тридесет година, кога поред мајке и читава породица жели оженити извео је Данило Васић, такође ученик четвртог разреда Гимназије – рачунарско – информатичког смјера.

– Представа је хуманитарног карактера, веома комична и надам се да је поблика то препознала а судећи по реакцијама свидјела им се. Члан сам драмске секције двије године. Много смо сложна екипа и до сада смо више представа успјешно одрадили – додао је Васић.

Двогодишњи дјечак Вукашин Мићевић болује од ријетке болести коју има 300 људи у свијету – мутација ТСЕН 54 гена која је проузроковала поноцеребралну хиполазију мозга типа 2А.

Након установљене дијагнозе у Београду, Вукашин с родитељима започиње битку с непредвидовом болешћу која је са собом донијела микроцефалију, епилепсију, појачан мишићни тонус и озбиљне потешкоће у психомоторном развоју.

Дјечаку је неопходно лијечење у Турској гдје би стручњаци обавили трансплантацију матичних ћелија, за шта његова породица не може сама обезбиједити новац.

За овај велики подухват, родитељи су на измаку снага, да би вољеном Вулету омогућили лијечење, потребна је помоћ свих добрих људи како би се обезбједио новац за одлазак у Турску и трансплантациони захват.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.