Већ три мјесеца полиција трага за Мирнесом С. рођеном Бешлић поријеклом из Босне и Херцеговине, која је 14. октобра из компаније за транспорт новца украла милион еура.

Међутим, чак ни након толико времена, полиција јој не може ући у траг.

Како је портпаролка полиције Илона Бон изјавила за њемачки РТЛ, полиција вјерује да се Мирнеса С. крије негдје на Балкану.

Наиме, током божићних и новогодишњих празника добили су више од 150 дојава, гдје се сугерише да је вјероватно побјегла у Босну и Херцеговину.

Подсјетимо, Мирнеса С.је имала је приступ новцу као запослена у компанији. Крађа је уочена истог дана, а полиција је започела истрагу. Још увијек није објашњено на који начин је она из компаније изнијела толики новац.

А, да је вјероватно имала помоћ при крађи вјерују многи, а међу њима и њен бивши радни колега Иван Ангелов, који за РТЛ изјавио да је прво био шокиран:

– Да, прво сам био шокиран. Али, истовремено, не могу рећи да сам био изненађен. Увијек је говорила да више не жели да ради, да само жели да се проводи – рекао је он.

Многи њени пријатељи вјерују да је имала помоћ у свему томе.

Ангелов додаје да је била у стању да уради све за свог мушкарца, па вјероватно није сама све то организовала. На питање да ли мисли да Мирнеса треба да се преда, он одговара:

– Не знам да ли је тај новац вриједан свега тога – каже он, преноси Дневни Аваз.

Из полиције подсјећају да је и даље актуелна награда за помоћ која би довела до хапшења 42-годишњакиње.

– Награда је 37.500 евра и осигурана је приватно. Моле се сви који нешто знају о 42-годишњој осумњиченој да се јаве криминалистичкој полицији – саопштила је полиција у Штутгарту.