Соколачко Удружење „Мајка и дијете – три плус“ подијелило је око 270 новогодишњих пакетића за дјецу својих чланова поводом православне Нове године.

Предсједник Удружења Александра Елез рекла је да су пакетићи обезбијеђени у хуманитарној акцији у којој су учестовали соколачки привредници, начелник општине Соколац Милован Бјелица и више спонзора.

На подручју општине Соколац евидентирано је око 170 породица са троје и више дјеце.

Локална управа, како каже, исплатом по 500 КМ за свако новорођено дијете, подржава пронаталитетну политику, као и подршком коју пружа локалном удружењу „Мајка и дијете-три плус“.

Она је нагласила да је помоћ овом удружењу стигла недавно и од града Источно Сарајево и да се нада да ће их бити још у наредном периоду, те навела да је око 40 породица са четворо и више дјеце у којима један од родитеља није запослен у протеклих неколико мјесеци примало накнаду по одлуци Владе Републике Српске.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је изразио задовољство што се вечерас у Парохијском дому на Сокоцу окупило 270 малишана из породица са троје и више дјеце.

„Акцију прикупљања средстава за поклон пакетиће подржала је локална управа, више привредниих друштава и појединаца, а посебну захвалност дугујемо предузећу `Повер` из Рогатице“, истакао је Бјелица.

Сокочанка Бранка Радоњић, мајка четворо дјеце, сматра да су вишечлане породице богатство за Републику Српску и да би друштво требало да им олакша свакодневницу.

Удружење „Мајка и дијете“ основано је на Сокоцу 2013. на иницијативу руководства општине и дало је значајан допринос у организовању подршке породицама са троје и више дјеце.