Саобраћај на регионалном путу Улог – Кланци преко превоја Морине у прекиду је због сметова, а у осталим крајевима одвија се отежано и успорено на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја због снијега и поледице.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске издвајају путне правце Мркоњић Град – Милиништа, Тисовац – Кнежево – Угар, Шипово – Ново Село, Кола – Стричићи – Чађавица, Сарајево – Рогатица преко Романије, Трново – Фоча преко превоја Рогој, Власеница – Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед и Фоча – Гацко преко превоја Чемерно.

У нижим предјелима коловози су претежно мокри и клизави.

Возачима из АМС скрећу пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима и савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На подручју ФБиХ због изузетно отежаних услова, снијега на коловозу и поледице забрањено је кретање теретним возилима са приколицом и шлеперима на путу Сарајево – Коњиц, на подручју Брадине.

Због лоших услова за вожњу за све категорије возила обустављен је саобраћај на дионици Ракитно – Блидиње.

У западним и југозападним крајевима додатне проблеме ствара јак вјетар, који мјестимично формира сњежне наносе.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због лоших услова за вожњу у Хрватској преко граничног прелаза Изачић – Личко Петрово Село обустављен је саобраћај за теретна возила.