Неки домаћи истраживачи, попут А. Милинковића, сматрају да се бројних Теслиних необјављених проналазака докопала не само њемачка војска и амерички ФБИ, већ и руски КГБ.

Велики број војно-техничких новотарија послије Другог свјетског рата директно је настао као плод рада на Теслиној заоставштини.

У таква тајна оружја спадају машине које могу да мијењају климу, такозвани ХААРП, (пројекат Харфа), кемтрејлси, нискофреквентни осцилатори, који могу да служе за психолошки рат будући да директно дјелују на мозак људи, зраци смрти и ватрене кугле, који могу да објасне шта се заправо догодило приликом експлозија у Сибиру, и друго.

Пред крај живота Тесла је доста радио за америчку војску сматрајући да треба контролисати фантастично моћне машине рата, јер ће на тај начин доћи до трајног мира на Земљи. Сматра се да је Тесла тајно руководио пројектима као што су “Филаделфијски експеримент”, “Рат звијезда” или “Харфа”.

Тесла је био опсједнут идејом рата, па је о њему често писао, понекад и филозофске есеје. Написао је за часопис “Сун” 1914. године невјероватан пророчки текст “Наука и проналасци су значајне силе које ће довести до завршетка рата”. Сматрао је тада да је Њемачка једина нација способна да води рат, јер је дисциплинована и највише налик машини.

– Њемачка ратна машинерија представља покушај да се скуп лабаво повезаних, полетних и проблематичних јединица замијени компактном и апатичним масом која би се по команди покретала прецизно као сат, као машина; масом неосјетљивом, равнодушном према опасности и смрти; једнаком у бици и на паради. Таква концепција има чисто научне основе. Сваким људским бићем господаре храброст и кукавичлук, али ова прва превладава. То је очигледно, јер и сам живот је испуњен опасностима и патњама којима се човјек мора супротставити одлучношћу и храброшћу. Страх настаје усљед свијести о постојању непријатељске околине, а појачава га усамљеност. Када се велики број људи скупи у пријатељској заједници, осјећај заједништва производи изразит ефекат на психологију масе; психа се смирује и обуздава урођени страх и слутњу. С друге стране, учестали и сурови дрил који се годинама спроводи, осим што води ка прецизности и синхронизованости покрета, има и изразити хипнотички утицај којим се елиминише индивидуална иницијатива и несигурност. Тако се ствара једно снажно тијело које се креће и дјелује као цјелина, које је лишено људских мана и које је способно за максимално достигнуће путем добро руковођених и синхронизованих индивидуалних акција. Такву су страшну машинерију Нијемци изумили да би заштитили своју “Културу” и да би покорили свијет; такав безосјећајни аутомат, такав дијаболични изум за научно немилосрдно, тотално уништење о каквом се раније није ни сањало. Вјерује се да она испољава највећу могућу ефикасност али у том погледу нико није у заблуди више него сами Нијемци. У стварности је ова модерна ратна машинерија, мада се може сматрати за трансформатор енергије, ужасно расипна – писао је Тесла.

(Наставиће се)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име