На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ због изразито ниске температуре поледица је могућа на свим влажним локалитетима, посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима скрећу пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле.

На путевима гдје су у току радови обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор – Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка – Нова Топола – Клашнице, Брод на Дрини (Фоча) – Хум (Шћепан Поље).

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измијењен је и у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница – Љубогошта и Сијерачке стијене на путу Добро Поље – Миљевина.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик – Главичице, Фоча – Горажде у Филиповићима и Укрина – Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-гранични прелаз Брод, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека – гранични прелаз Брод, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ спорије због радова саобраћај се одвија на магистралним путевима Јајце – Доњи Вакуф у тунелу Скела и Мостар – Столац.

На магистралном путу Ливно – Шуица учестали су изласци дивљих коња на коловоз.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.