Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, по претежно сувим или влажним коловозима, а поледица је могућа у вишим предјелима, преко планинских превоја, на мостовима и прилазима тунелима, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Мјестимично је смањена видљивост због магле, а повећана је опасност од одрона. На свим путним правцима савјетује се опрезна вожња, обавезно поштовање саобраћајне сигнализације, а посједовање зимске опреме је законски обавезно.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено. Постављена је привремена саобраћајна сигнализација, чије поштовање је обавезно.

Долазиће до измјене у одвијању саобраћаја на путу Добро Поље-Миљевина у тунелу „Сијерачке стијене“, на дионици магистралног пута Приједор-Козарац, у тунелу „Чељиговићи“ на магистралном путу Лапишница-Љубогошта, на дионици Клашнице 1-Нова Топола, на путу Градишка-Нова Топола-Клашнице, на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, на петљама Јоховац и Руданка.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због опасности од појаве клизишта забрањен је саобраћај за сва возила на регионалном путу дионица Стари Угљевик-Главичице, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На путу Станић Ријека-Гранични прелаз Брод кретаће се превоз вангабаритног терета, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на сат.

Забрањен је саобраћаја за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн, за за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље.

У ФБиХ јутрос се на већини путних праваца саобраћа по влажном коловозу, док је због магле видљивост смањена на подручју Грачанице, Калесије, Сребреника, Кисељака, Витеза, те понегдје у Кантону Сарајево.

У вишим планинским предјелима због ниских јутарњих температура могући су наиласци на залеђене дионице, а учестали су одрони на путевима Бихаћ-Србљани-Босанска Крупа, Турбе-Карановац и Бугојно-Купрес.

Спорије се због радова саобраћа на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу „Скела“.

На граничним прелазима у БиХ тренутно нема дужих задржавања.