Фото: Б.Радоњић

Малишани из Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац са својим васпитачицама ових дана били су веома заузети како би припремили осмомартовске честитке за своје маме али и приредили приредбе, којима су на најљепши начин честитали Међународни дан жена – 8. март.

Дјеца су била веома вриједна, па су припремила бројне рецитације, скечеве и плесне кореографије, којима су измамили аплаузе, осмијехе и по неку сузу присутних родитеља, али и ближих чланова породице.

„Вриједне руке моје маме, цијели дан све раде за ме, да помогнем још сам мали, зато кажем, хвала мами!“ само је једна од рецитација које су се могле чути током извођења приредби у соколачком вртићу, а којом су малишани показали да се одлично сналазе на позорници.

Вршилац дужности директора Установе за предшколско васпитање и образовање Мирјана Субашић навела је које су биле активности током претходних дана и нагласила да су приредбе организоване у пет вртићких група, док су остале три јасличке групе, интерно у учионицама организовале пригодан програм и израду честитки.

– Прије приредби смо у оквиру пројекта „Унапређење инклузије и партнерства са породицом“ који је веома значајан за нашу Установу, у понедјељак организовали креативну радионицу, на којој су малишани са својим очевима припремали осмомартовске честитке за своје маме, док смо јуче и данас уживали у овим приредбама – истакла је Субашићева и емотивно додала да је улога мајке у животу сваког човјека јако битна и велика.

У наредном периоду, према ријечима Субашићеве планиране су бројне активности, а једна од њих је да ће у соколачком вртићу 21. марта бити организована представа у извођењу глумаца „Машиног позоришта“ из Београда. То је добро позната екипа глумаца и ускоро ће бити договорено која ће се представа изводити.

– У Источном Новом Сарајеву у мају ће се одржати Дјечији сајам „Источно Сарајево 2023“ на којем ћемо и ми учествовати, а наш термин је 13. мај у периоду од 12.00 до 14.00 часова. Овом приликом бих позвала све родитеље који буду у прилици да дођу и погледају наступе наших малишана из двије средње и једне старије вртићке групе. У сусрет највећем хришћанском празнику – Васкрсу, по први пут ћемо организовати креативне радионице малишана са својим бакама, на којима ће шарати васкршња јаја и надам се да ће бити на једно велико обострано задовољство – казала је она.

Осим поменутог, Субашићева је најавила да ће са доласком прољећа услиједити једнодневни и вишедневни излети у соколачкој Установи за предшколско васпитање и образовање.