“Радујем се резултатима предсједничких избора за предсједника Црне Горе, што је Јаков Милатовић добио такво повјерење грађана и што ће уз подршку осталих кандидата, осим ДПС-а и евентуално СДП-а, у другом кругу избора 2. априла убједљиво побиједити Мила Ђукановића. И посебно ми је драго, поносан сам што ће стипендиста Атлас фондације, студент генерације, и високообразовани млади човјек Јаков Милатовић, бити будући предсједник Црне Горе”, рекао је предсједник Атлас групе Душко Кнежевић у “Изборној ноћи” на А Плус Телевизији.

У изузетно гледаном програму уживо А плус ТВ, уз директна укључења из изборних штабова свих предсједничких кандидата, говорили су аналитичар Предраг Дрецун, и новинари Славко Мандић, Младен Стојовић и Предраг Зечевић. Водитељка Мели Рамусовић је, најављујући укључење Душка Кнежевића, рекла да је управо он први “начео” Мила Ђукановића изношењем његових афера, чиме је допринио исходу парламентарних избора 2020. године, а поледица тога је и готово извјесна смјена предсједника Црне Горе.

“Ево да наздравим овим резултатима, са Челсија, има разлога за весеље”, јавио се Душко Кнежевић.

“Кандидат Јаков Милатовић је постигао изванредан резултат, тај резултат се и очекивао. Мало више сам очекивао, да будем искрен, од Андрије Мандића, да буде негдје око 25 одсто. То је била пројекција и тима који је са мном у Лондону, тима људи који се баве Црном Гором и који пишу анализе за неке важне часописе и НВО организације. Мислили су да ће Андрија Мандић боље проћи, пошто је промијенио реторику, промијенио је свој наступ и дјеловао мало смиреније. Међутим, оно што сам схватио преко друштвених мрежа, а знате да имам око 75.000 пратилаца, била је јако негативна реакција на изјаву Мандића да му Мило Ђукановић није непријатељ. Сигуран сам да га је та реченица јако пуно коштала. Добио сам хиљаде порука, са питањем шта то значи….

Једино што сам замјерио Андрији Мандићу јесте тај доста благ однос према Милу Ђукановићу и што је јавно рекао да му он није непријатељ. То су многи чланови самог српског блока тешко поднијели и неки су из тог разлога дали гласове Јакову Милатовићу, јер такав однос према Ђукановићу то, да кажем, екстремније чланство није подржавало. За мене је Ђукановић непријатељ до задње уре! И све ћу дати да он што прије оде са власти. Видјели сте моје објаве за овај викенд: Не мафији, гласајте паметно!”

Заокрет политике Андрије Мандића и његова коолиције јесте велики допринос за демократију Црне Горе. Као што је и потез Андрије Мандића одмах по сазнању резултата када је саопштио да ће Демократски фронт употребити све своје ресурсе да се пружи подршку Милатовићу у другом кругу.

“На прошлим предсједничким изборима сам подржао Ђукановића и он је побиједио, ја сам на овим изборима подржао Јакова Милатовића и – он сигурно победјује. И драго ми је што ће Ђукановића смијенити наш стипендиста. Има ту неке симболике, да млад човјек који је израстао из Атлас фондације, и не само он него и стотине других, и на десетине хиљада студената на Универзитету Медитеран, ја сам поносан на ту чињеницу.

Како се колега Дрецун присјетио, Јаков Милатовић је био један од важних кандидата за “Бирамо лидера”. Већ тада је показивао неке лидерске способности и имао је храброст да улази у неку политичку борбу, иако је био сасвим млад, са 22-23 године, и тек је био на почетку пословне каријере.

Неки покушавају да га омаловаже да га је тајкун финансирао. Боље тајкун него нарко дилер или неки шверцер цигара! Ми смо у Атлас фондацији све то радили јавно, транспарентно, били су укључени све еминентни људи у додјели тих награда у виду стипендија и промовисању младих људи, јер мени је било стало да улажемо у те младе људе који ће бити примјер и будућност Црне Горе.

Потпуно ми је драго да ће чедо Атлас фондације бити будући предсједник Црне Горе! И јако сам поносан на то. И што ће сва та моја борба четири-пет година из Лондона, бити завршена на тријумфалан начин. Чисто и на изборима.”

Ђукановић је, по мишљењу Кнежевића, расписао ванредне парламентарне изборе, само да би продужио своју политичку агонију.

“Ништа ту рационалног нема. Он је мислио да ће само кроз неке марифетлуке које је до сада правио, успјети нешто да профитира. Ту мислим на кршење Устава, ускраћивање мандата Миодрагу Лекићу, давање мандата без потписа Дритану Абазовићу, критикујући ту владу коју је подржао његов ДПС. Сад је питање да ли ће бити избора 11. јуна или не, шта ће рећи Уставни суд на основу захтјева Уре и СНП-а. Кад то будемо знали, онда ће се направити рекомпозиција на политичкој сцени. Маса чланова ДПС-а прелази у покрет Европа сад. Док су се сви бусали у поштење, у чојстили се по Црној Гори, Европа сад се наметнула конкретним потезима на економском плану, иако је ту било неких промашаја које је њихов лидер Спајић направио са великим овер маркетингом. Људима је досадила та прича, људима је доста Ђукановића 30 година, и оне његове отрцане фразе, чувамо Црну Гору, чувамо стабилност региона, а иза њега стоје милијарде покрадене, и цио криминал. Зашто мене нема ни у једној поруци са Скаја, зашто ме нема у пљачки буџета. Зато што сам радио најбоље ствари за Црну Гору. Радио сам образовање, радио сам финтек, водио банке, доводио међународне инвеституре. И ја сам такав, платио највећи цех режима Мила Ђукановића! И то је факат. Ко не жели то да схвати, стварно треба и даље да гласа за Ђукановића. Ђукановић је велико зло! Он је, истина, имао добрих потеза, око евроатлантских интеграција, али алавост њега и његове породице га је довела ту гдје је. И, бојим се да неће завршити као краљ Никола. И да неће стићи да спакује кофере и да уђе у авион и да напусти Црну Гору! Он зна шта га чека…”, рекао је Душко Кнежевић, предсједник Атлас групе коју је режим Мила Ђукановића покушао да уништи до краја.