Удружење пчелара „Гласинац“ Соколац поводом 20 година постојања недавно је издало пчеларски билтен (брошуру) за све љубитеље пчеларства, љубитеља природе и свих других који се боре за очување природне средине и производњу здраве хране,

У брошури од 50 страна можете прочитати и видјети само дио оног што су у протекле двије деценије радили и урадили чланови Удружења пчелара „Гласинац“. Ово је краћи времеплов, запис о годинама успона пчеларства на подручју соколачке општине, напора коју су чињени да се, у прилично суровим временским условима, унаприједи пчеларска производња.

Из Удружења пчелара „Гласинац“ истичу да су храбро ушли у овај тежак посао и да су храброст и ентузијазам донијели резултате.

„Ова брошура ће вас подсјетити на оно што је обиљежило двије деценије рада Удружења пчелара „Гласинац“, чије име се са уважавањем истиче и међу људима који високо котирају у научним круговима. Наравно, само је то дио оног што је пратило рад соколачких пчелара. Свјесни порука познате изреке: „Што није забиљежено, као да се није ни десило“, предајемо Вам на дар и читање ову скромну брошуру, уз жељу да наши насљедници још снажније његују традицију пчеларства на Романији, и , као и ми, оставе писане трагове о будућим активностима нашег Удружења“ – навели су чланови руководства Удружења пчелара „Гласинац“.

Брошуру бесплатно можете преузети ОВДЈЕ.