© Соколац-срце Романије

Патријарх српски Павле, др Радован Караџић, први предсједник Републике Српске и Ратко Младић, генерал Војске Републике Српске посјетили су 2.јула 1995.године Спомен-собу у Сокоцу и том приликом у књигу сјећања записали следеће.

,,Живети и мрети за истину и правду Божију, као људи и народ Божији, као и преци и наши, тако живеше и животе своје покорише и ови млади људи, за слободу и правду, са чашћу и образом. Вечна им памјат“ – забиљежио је 44. врховни поглавар Српске православне цркве.

,,Пред њиховим сликама осећам бескрајну тугу, али и понос и дубоку љубав за њихову жртву, и за њихове породице. Они су равни косовским јунацима“ – записао је др Радован Караџић.

,,Ви сте дали све за слободу и част као и опстанак овога народа на његовој земљи. Освештасте образ свога народа и војске Романије. Почивајте у миру а Ваша жртва нека буде светао пример будућих покољења. Вечна Вам слава и хвала“ – у потпису је генерала Ратка Младића.

© Соколац-срце Романије

У Спомен-соби у Сокоцу налазе се фотографије и лични предмети 650 погинулих бораца из Одбрамбено-отаџбинског рата (1992-1995).

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име