Инстаграм је најавио ново ажурирање корисничког профила.

Оно ће омогућити корисницима да додају до пет линкова у своју биографију. Ова нова функционалност значи да ће мање корисника морати да користити заобилазна рјешења као што је “Линктри”.

Ажурирање Инстаграм профила је најавио извршни директор Мете Марк Закерберг 18. априла на свом на Инстаграм профилу. У краткој најави, он је рекао да је повећање ограничења броја линкова “вјероватно једна од најтраженијих замјерки које су имали”. Корисници увијек траже одређене ствари, тако да је супер што је Инстаграм послушао ‘вапај корисника’ и омогућио им већи број линкова које могу везати уз профил.

Раније су кориснички рачуни, односно профили, могли да имају само један линк. Та веза, ако је била унесена у профилу, била је приказана испод “биографије” корисника.

Сада, умјесто једног линка, корисници могу додати више линкова с одговарајућим насловима. Када други Инстаграм корисници кликну на текст линка (испод ваше биографије), појавиће се поп-ап прозор с насловима и линковима које сте унијели. Кликом на линкове у овом прозору отвориће се веб страница помоћу Инстаграм претраживача у апликацији.

Како да додате више линкова на Инстаграм профил

Ако желите да додате више линкова на свој профил, требало би да одете на страницу профила и одаберите “Edit Profil” (“Уреди профил”). Затим кликните на опцију “Links” (“Везе”).

Кликните “Додај спољашњу везу”, затим ‘залијепите’ линк који желите додати и ставите му наслов. Када завршите, додирните иконицу квачице.

Када се вратите на свој профил, видјећете своју први унесени линк и текст “и још 1” ако сте додали још једну везу. Тај број се ажурира према укупном броју линкова које сте додали.

Такође, имате могућност да укључити линк на Фејсбук профилу. Како бисте то учинили, морате да дозволите Фејсбуку приступ информацијама о вашем Инстаграм налогу. Ово ће такође додати ваш Инстаграм профил у ваш центар за Мета рачуне.

Ако додате ФБ линк, ваш Фејсбук профил ће се појавити на попису линкова вашег Инстаграм профила. Ову опцију би требало да користите само ако желите да људи могу да пронађу вашу Фејсбук страницу путем Инстаграма.

Укључивање линкова у вашу биографију један је од начина на који можете да додате везе на Инстаграму. Такође можете да дијелите линкове у Причама, постовима и сл.

Ко користи више линкова

На ово питање је тешко одговорити, али људи често користе сервис Линктри како би објединили све своје профиле и веб странице. На примјер, на Линктри су повезали свој Инстаграм профил, Фејсбук страницу, Твитер профил, пословну страницу, ОнлиФанс профил или нешто десето.

То је врло практично, али имати “нативну” могућност додавања пет линкова на Инстаграм профил је много боље према мишљењу корисника. Они, такође, наводе да је прегледније и љепше имати све линкове одмах на Инстаграм профилу, него отварати додатни сервис – у овом случају Линктри – да бисте видјели те исте линкове.